Rotterdam University of Applied Sciences, Willem de Kooning Academy

Gjennom vår Erasmusavtale med Rotterdam Business School har vi fått lov å nominere én USN studenter til Willem de Kooning Academy i Rotterdam. Willem de Kooning Academy er rangert som en av de mest prestisjefulle kunstskolene i Nederland. Willem de Kooning Academy ligger i Rotterdam. Byen er kåret til en av verdens ti beste byer å besøke!


Avtaletype: Erasmus
Land: Nederland
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:

Antall erasmusplasser:

1 Erasmus+ semesterplass innen visuell kommunikasjon. Blir det flere søkere så nominerer vi studenten med best karaktersnitt. Willem de Kooning Academy har egne opptakskrav for å komme inn på skolen og man kan ikke garantere at studenten vi nominerer får en utvekslingsplass. 

Kurskatalog: 

Kurskatalog finner du her. På denne siden finner du flere ulike moduler som inneholder spennende emner. Velg modulen som passer deg og ditt studieprogram best. Det er ikke mulig å ta kurs på tvers av moduler. 

Opptakskrav: 

Bachelorstudenter ved Visuell Komminikasjon kan søke. Det er egne opptakskrav som gjelder på Willem de Kooning Academy. Det er en anerkjent skole og det kan være vanskelig å komme gjennom nåløye.

Søknadsfrister:

Klikk her for informasjon om å søke utveksling. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt til Rotterdam University of Applied Sciences

Intern frist USN er:

  • 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Søknadsfrist til Rotterdam University of Applied Sciences er 1. mai og 1. november. 

NB: Det kan være interne søknadsfrister til Willem de Kooning Academy. Informasjon om dette vil komme på epost til nominerte studenter.

Skolepenger og finansiering: Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Godkjenning av studiepoeng: 

30 ECTS credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling:

  • Semester 1: primo september - medio desember 

  • Semester 2: primo februar - primo juli

Bolig: 

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Rotterdam University of Applied Sciences tilbyr studentbolig som kan søkes på når du har fått opptak. Merk at det er viktig å søke om diss boligene tidlig - da de kjører etter "First come, first served" prinsippet

Forsikring: 

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha reiseforsikring

Visum:

Det er ikke nødvendig med visum.

Vaksiner: 

Vaksiner er ikke nødvendig.

Praktisk info om utveksling