University of the Arts London, Central Saint Martin's College of Art and Design

Central St. Martin's College of Art and Design er et av i alt 7 ulike college under London University of the Arts. Central Saint Martins er blitt svært godt mottatt blant våre viskomstudenter, og USN har sendt studenter dit hvert år siden høsten 2008.


Avtaletype: Study Abroad
Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:
Til inspirasjon:

csm

Klikk her for å lese reisebrev fra Storbritannia

Lærestedet er først og fremst kjent for sin linje innenfor tekstil- og motedesign, men gir også utmerkede muligheter for å fordype seg i grafisk design, med sterke bånd til ulike kreative industrier i London. Colleget mottar hvert år et stort antall study abroad-studenter på semesteropphold. Central Saint Martins har i underkant av 5000 studenter, mange internasjonale. Colleget er lokalisert i hjertet av London, med gangavstand til kulturtilbud, utstillinger, puber, kafeer, uteliv, etc.

BREXIT:

Det er knyttet stor usikkerhet til utfallet av forhandlingene mellom Storbritannia og EU, noe som igjen kan ha konsekvenser for Storbritannia sin deltagelse i Erasmusprogrammet. Vi anbefaler alle USN studenter som ønsker å studere i Storbritannia til høsten, om å snakke med internasjonalt kontor på campus for mer informasjon og mulige alternativer.

Antall plasser

Ingen begrensning. Kun for Visuell kommunikasjon-studenter.

Kurs

USN-studenter kan kun ta kurs innenfor graphic design. USN-studenter som reiser ut i høstsemesteret tar Unit 5 og Unit 6, og supplerer med fordypningsoppgave ved siden av, som leveres faglærer på instituttet ved semesterslutt.

Opptakskrav

Studenter på bachelornivå kan søke.

Karakterkrav: Karaktersnitt på C.

Portfolio med et bestemt antall arbeidsprøver kreves fra viskom-studenter (kontakt Internasjonal seksjon for mer informasjon).

Språkkrav: Minimum 4 i snitt i engelsk fra videregående skole (eventuelt dokumentasjon på utveksling/lengre opphold i engelskspråklig land kan telle positivt) eller TOEFL (internet based) score 90 (ingen del under 20) eller IELTS score 6.5 (ingen del under 6.0).

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Språk

Engelsk.

Søknadsfrist

Interesserte studenter sender søknadsskjema til internasjonal seksjon ved USN. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt videre.

Intern frist USN er:

  • 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger/finansiering

Study abroad- studenter fra USN betaler skolepenger. Klikk her for å se en oversikt over skolepengene ved din institusjon.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

 

Godkjenning av studiepoeng

60 credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN, men CSM praktiserer en trisemesterordning som gjør at du maksimalt kan ta 40 credits i semesteret. Fordypningsoppgaven i tillegg gjør at du får nok studiepoeng totalt.

Semesterinndeling

  • Semester 1: medio september - medio desember
  • Semester 2: primo januar - ultimo april

Bolig 

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Central St. Martins College tilbyr studentbolig som kan søkes om når du har fått opptak.

Forsikring/vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum for å studere i Storbritannia på kortere study abroad eller utvekslingsopphold.

 

Praktisk info om utveksling