University of the Arts London, Central Saint Martin's College of Art and Design

Central St. Martin's College of Art and Design er et av i alt 7 ulike college under London University of the Arts. Central Saint Martins er blitt svært godt mottatt blant våre viskomstudenter, og HSN har sendt studenter dit hvert år siden høsten 2008. Lærestedet er først og fremst kjent for sin linje innenfor tekstil- og motedesign, men gir også utmerkede muligheter for å fordype seg i grafisk design, med sterke bånd til ulike kreative industrier i London. Colleget mottar hvert år et stort antall study abroad-studenter på semesteropphold. Central Saint Martins har i underkant av 5000 studenter, mange internasjonale. Colleget er lokalisert i hjertet av London, med gangavstand til kulturtilbud, utstillinger, puber, kafeer, uteliv, etc.

Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside: University of the Arts London, Central Saint Martin's College of Art and Design sine nettsider
Til inspirasjon:

csm

Antall plasser

Ingen begrensning. Kun for Visuell kommunikasjon-studenter

Kurs

HSN-studenter kan kun ta kurs innenfor graphic design. HSN-studenter som reiser ut i høstsemesteret tar Unit 5 og Unit 6, og supplerer med fordypningsoppgave ved siden av, som leveres faglærer på instituttet ved semesterslutt.

Studenter på bachelornivå kan søke.

Karakterkrav: Karaktersnitt på C.

Portfolio med et bestemt antall arbeidsprøver kreves fra viskom-studenter (kontakt Internasjonal seksjon for mer informasjon).

Språkkrav: Minimum 4 i snitt i engelsk fra videregående skole (eventuelt dokumentasjon på utveksling/lengre opphold i engelskspråklig land kan telle positivt) eller TOEFL (internet based) score 90 (ingen del under 20) eller IELTS score 6.5 (ingen del under 6.0).

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Engelsk.

Søknadsfrist

Interesserte studenter sender søknadsskjema til internasjonal seksjon ved HSN. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt videre.

Intern frist HSN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Frist for å søke til CSM er 31.mai og 1.november.

Skolepenger/finansiering

HSN-studenter betaler study abroad fee, men får reduksjon i skolepengeavgiften i henhold til vår avtale med dem. Skolepenger ligger på rundt NOK 45 000- 50 000 per semester i 2013.

Studier her støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend, reisestøtte og skolepengestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av HSN.

Godkjenning av studiepoeng

60 credits tilsvarer 30 studiepoeng ved HSN, men CSM praktiserer en trisemesterordning som gjør at du maksimalt kan ta 40 credits i semesteret. Fordypningsoppgaven i tillegg gjør at du får nok studiepoeng totalt.

Semesterinndeling

• Semester 1: medio september - medio desember
  • Semester 2: primo januar - ultimo april

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Central St. Martins College tilbyr studentbolig som kan søkes om når du har fått opptak.

Forsikring/vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha forsikring. Vaksiner er ikke nødvendig.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum for å studere i Storbritannia på kortere study abroad eller utvekslingsopphold.

Praktisk info om utveksling