Webinarrekke om USNs tilbud for flyktninger fra Ukraina

Det er gått et halvt år siden Russlands invasjon av Ukraina. Over 20.000 ukrainere har så langt ankommet Norge og har fått innvilget kollektiv beskyttelse. Mange av disse er allerede i gang med, eller har fullført, høyere utdanning. Vi tilbyr en webinar-rekke med fokus på hva vi som utdanningsinstitusjon kan bidra med for å imøtekomme nyankomne flyktninger som ønsker å fortsette studier eller akademisk karriere i Norge.

Målgruppe

Målgruppen for webinarene er alle som kommer til å jobbe med flyktninger fra Ukraina i høyere utdanning/arbeidspraksis i regionen vår: USN-ansatte, kommunalt ansatte, karrieresentre i regionen og frivillig sektor.

Når og hvordan?

Webinar-rekken er lagt til torsdager kl. 12.15-13.15 og vil bestå av fire uavhengige webinarer. Det er mulig å delta på ett, flere eller alle, alt etter hva som passer for deg. Webinarene vil foregå på zoom uten påmelding, og vil ligge tilgjengelige som opptak i etterkant.

Webinar 1: USNs tilbud for flyktninger fra Ukraina

Tidspunkt: Torsdag 25. august kl. 12.15-13.15

Tema:

• Studietilbud
  • Kvalifisering/opptak
  • Arbeidspraksis
  • Fasiliteter ved USN som kan tilbys studenter og ansatte knyttet til et ukrainsk universitet

keyboard_backspace Se opptak av webinar her

Webinar 2: Ukraina – hvem er flyktningene?

Presentasjon av Øyvind Wikstrøm, USN-ansatt med lang erfaring fra prosjektsamarbeid med Ukraina.

Tidspunkt: Torsdag 8. september kl. 12.15-13.15

Tema:

• Kort innledning om dagens konflikt
  • Kulturell og sosial bakgrunn
  • Skoleverket, skolefilosofi og verdier

Webinar 3: Ukrainian refugee in Norway, part 1

Presentation and talk between Julia Favoritova, mother, entrepreneur and refugee from Ukraine, and Anne Gry Gudmundsdotter, USN.

Time: Thursday September 22, 12.15-13.15.

Theme:

• Life in Norway as a newly arrived refugee, mother and entrepreneur
  • The children’s impression and first meeting with the Norwegian school system
  • Cultural similarities and differences
  • Reflections about future opportunities

Webinar 4: Ukrainian refugee in Norway, part 2

Presentation and talk between Kateryna Kurdiuk, student and refugee from Ukarine, and Anne Gry Gudmundsdotter, USN.

Time: Thursday October 6, 12.15-13.15.

Theme:

• Impressions
  • Life in Norway as a newly arrived refugee and student
  • Cultural similarities and differences
  • Student life in Ukraine vs Norway