Slottsfjell Supercrew fra HSN

Trym Grydeland og Magnus Annweiler var to av dem som var så heldige å få bli med i Slottsfjells Supercrew i fjor sommer. Begge går på bachelor i kulturledelse ved Høgskolen i Sørøst-Norge og hadde erfaring fra scenerigging og konsertarrangering fra Studentkroa i Bø.

Slottsfjellfestivalen er i følge guttene et fantastisk festivalområde, men det er veldig mye som skal være på plass for at det skal bli det, så de startet ca en uke før festivalstart med inngjerding, rigging av scener, backstage, frivilligområder, boder og alt annet som skal på plass for at en festival skal fungere.

- Vi fikk jobbe med noen av landets beste riggere. Det var utrolig fasinerende å se hvor fantastisk energiske og effektive de var i sitt arbeide. Vi ble satt til forskjellige arbeid hver dag. Det kunne være alt for å ha ansvar for kantina for de frivillige, å jobbe i depotet der du skal ha oversikt over alt utstyret eller å jobbe med dekorering av festivalområder. Dette ga oss ganske god innsikt i alle de enormt mange detaljer som må være på plass for å lage en så stor og profesjonell festival som Slottsfjell.

Under selve festivalen jobbet de tre av fire dager. Guttene fikk jobbe på de ulike arenaene, i servicesenteret, med rengjøring og de passet på slik at alt gikk som det skulle. Etter festivalen var det fire dager med nedrigging.

En god kollektiv følelse

Magnus og Trym forteller om lange dager og mye jobbing, men det de trekker fram det sosiale og at det er overraskende gøy å jobbe hardt, så lenge man gjør det sammen med andre hyggelige folk.

- Vi får en god kollektiv følelse. Slottsfjell er flinke til å inkludere og få alle til å føle seg sett og verdsatt. Til og med å flytte doer kan være gøy når du jobber sammen med andre og Ketil (Slottsfjellprodusent) er flink til å sette frivillige sammen i grupper som fungere bra. Slottsfjell er stort, og det er sinnsykt mange frivillige. Når du jobber på forskjellige områder hver dag blir du kjent med mange fine folk, som du plutselig møter igjen på et annet sted dagen etter. På Slottsfjell opplever vi sånne hyggelige møter overalt.

Får studiepoeng av å jobbe som supercrew

Som Supercrew fikk de hver dag ansvar for en gruppe av frivillige.

- Vi lærte mye om hvordan man kan inspirer og engasjere folk, passe på at de har det bra mens de jobber og at de faktisk gjør det de skal. Det var en verdifull erfaring. I sommer skal vi være 2.års supercrew. Da har vi ansvar for de nye som kommer i supercrewet og det gir oss enda mer ledelseserfaring.

Slottsfjell samarbeider med Høgskolen i Sørøst-Norge om årsstudiumet Festival and Event Management. Det kurset kan nesten alle som ønsker det ta, man trenger ikke gå på Bachelor i kulturledelse.

- Det man må gjøre er å delta på en samling i forkant av festivalen. Her lærer generell teori om det å arrangere festivaler og eventer og vi lærer om Slottsfjellarrangementet spesielt. Det er et fint faglig opplegg. En av de som hadde forelesninger for oss om festivaldrift var faktisk en tidligere kulturstudent som nå er leder av Telemarksfestivalen. Det var litt kult. Etter festivalen må man levere noen oppgaver og ta en eksamen for å få godkjent kurset og få studiepoeng.

Les mer om Bachelor i kulturledelse og emnet Festival and Event Managment.

Hva er Supercrew?

Supercrew-programmet er et eksklusivt praktikantprogram i regi av musikkfestivalen Slottsfjell i Tønsberg. Det er et smalt nåløye for å komme med i programmet – de siste årene har det vært 80-100 søkere på 25 plasser. Programmet gir deltakerne en unik læringsmulighet med både teori og praksis.

Supercrew er et toårig program, hvor første året i stor grad vil være praktisk og allsidig under produksjonsperioden. Andre året tildeles spesifikke ansvarsområder. Søknadsprosessen er omfattende, og det er kun deltakere som har gjennomført Supercrew 1 som kan søke på Supercrew 2.