AVLYST - Nasjonalt studieadministrativt MNT-seminar 2020

Årets seminar er avlyst med bakgrunn i den nåværende smittesituasjonen i forbindelse med koronaviruset. Vi tar kontakt med tidligere påmeldte de nærmeste dagene.

05 May

• Dato: 5. mai 2020 - 6. mai 2020
  • Tid: Hele dagen
  • Sted: Vestfold og Fredrikstad - AVLYST

USN og HiØ ønsker velkommen til årets seminar for studieadministrativt ansatte innen MNT-fagene.

Nasjonalt Studieadministrativt Realfagsseminar (NSR) er en møteplass for studieadministrativt ansatte knyttet til matematikk-, naturfag- og teknologiutdanninger ved norske universiteter og høgskoler.

Årets seminar er et samarbeid mellom Høgskolen i Østfold og Universitetet i Sørøst-Norge. Første dag av seminaret er ved USN sin campus Vestfold, deretter tar vi båten over til Fredrikstad og dag to av seminaret vil foregå på HiØ sin campus i Fredrikstad.

Seminaret gir en unik mulighet til å bygge nettverk, utveksle erfaringer og problemstillinger innen like arbeidsområder på tvers av institusjonene.

DAG 1

Første del arrangeres ved Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Vestfold
Konferansier: Mari Pran, fakultetsdirektør USN

09.30 - 10.00    Registrering med enkel matbit, kaffe, te og vann

10.00 - 10.45    Velkommen v/ Morten Christian Melaaen, dekan USN

Musikalsk innslag

Film om USN

Presentasjon av MNT-utdanning v/ Gunnhild Sekkenes Hatlen, seksjonssjef NTNU

10.45 - 11.30    Næringslivets behov for kandidater med teknologisk eller naturvitenskaplig utdanning v/ Kristin Saga, regiondirektør NHO Vestfold og Telemark

11.30 - 12.30    Lunsj

12.30 - 13.15    Livsmestring i selvrealiseringens tid v/ Matthias Øhra, universitetslektor USN

13.25 - 14.45    Parallellsesjoner:

• 1. Industrimaster ved USN v/ Silja Merete Sverreson, prosjektleder USN
  • 2. Studiestartundersøkelse fra 2019 på MNT-fag v/ Ingrid Sand, rådgiver UiO
  • 3. Maritim utdanning og jenterekruttering v/ Mari Starup, universitetslektor USN
  • 4. Innføring av Digital studentekspedisjon v/ Stine Thu Johannesen, seniorkonsulent UiS

14.45 - 15.00    Avreise med felles buss fra USN Campus Vestfold til Fredrikstad. Alle får med seg en matpakke som kan nytes på reisen

Andre del arrangeres i Fredrikstad

17.00 - 17.30    Ankomst Quality Hotel Fredrikstad (Fredrikstad sentrum)

18.30               Avreise hotell. Organisert gåtur til byfergen

18.40 - 19.00    Byferge fra Fredrikstad sentrum til Gamlebyen

19.00 – 20.00   Omvisning i Gamlebyen v/ Aleksander Hermansen, skuespiller/ konferansier

20.00 -               Middag i Tøihuset, Gamlebyen

DAG 2

Arrangeres ved Høgskolen i Østfold, Campus Fredrikstad

Konferansier: Jo Ese, prorektor HiØ

09.00 – 09.30   Velkommen til Høgskolen i Østfold v/ Geir Torgersen, dekan HiØ                                       Film om HiØ

09.30 – 10.15   Prosjekt Samtalegrupper for mannlige studenter v/ Are Saastad, daglig leder Reform

10.15 – 10.30   Pause med kaffe og noe å bite i

10.30 – 11.15   Den digitale reisen v/ Stine Thu Johannessen, seniorkonsulent UiS

11.30-12.15      Lunsj på Restaurant SLIPPEN

12.30-14.30      Livslang læring i praksis v/ Silvija Seres, informatiker/ teknologiinvestor

14.30-15.00      Oppsummering/avslutning v/ Jo Ese, prorektor HiØ
                        MNT-seminaret 2021: Stafettpinnen overleveres

15.00               Ta med deg en matbit til hjemveien. Vel hjem!

Program pdf-versjon

* Med forbehold om eventuelle endringer i programmet

En av foredragsholderne på årets seminar er Silvija Seres:

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, startegisk ledelse i Fast Search and Transfer og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Ruter, Det Norske Veritas og NRK og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.

Silvija Seres skal snakke om "Livslang læring" (Morgendagens utdannig og hva vi må kunne).