Bildebokkonferansen - Fengende fakta i ord og bilder.

Bildebokkonferansen er et årlig arrangement ved Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Notodden. I år feirer bildebokkonferansen på Notodden 10 år!

Praktisk informasjon

Illustrasjon av bildebokkonferasenMålet med bildebokkonferansen er å skape engasjement og interesse for bildeboka.

Vi vet at denne møteplassen er spesielt viktig for bevisstgjøring i bruk av bildebøker, og generelt at den er av stor betydning for alle som jobber med barn og unge. Få derfor med deg årets bildebokkonferanse og be med deg alle du er glad i, gjennom bilde og ord blir verden stor!

På årets konferanse vil vi fokusere på sakprosa i bildebøker. Konferansen retter seg mot lærere i skoler og barnehager, bibliotekarer, studenter på grunnskole- og barnehagelærerutdanninger, studenter på visuelle kunstfag og design, samt alle andre som jobber med- og interesserer seg for litteratur for barn.

Program

9.00     Kaffi og velkomst, utstilling med Inger Lise Belsvik sine illustrasjoner er open

9.15     Musikalsk innslag

9.30     Velkommen

9.45     Agnes-Margrethe Bjorvand - Hvordan formidle den fantastiske fortellingen om Astrid Lindgrens liv i en biografi for barn?

10.30   Line Renslebråten - Dilla på dyr. Om tekst og illustrasjoner i dyrebøker for barn.

11.15   Inger Lise Belsvik - Utstilling.

11.45   Lunsj

12.45   Erna Osland - Men så får eg lyst til å fortelje!-Om det narrative i sakprosa for barn.

13.30   Nina Goga - Hva er Norge? Forestillinger om norsk natur i bildebokatlas for barn.

14.15   Synnøve Borge - Å skrive møter. Om dyrebøkene Brunlangøre, Kongeøyenstikker, Steinhumle og Ravn (ill. av Lise Myhre).

15.00   Vel heim!

Konferansen er gratis og åpen for alle. Vi gleder oss til å se dere!