Vis studievalg

Community arts / Arts education – hvor går kulturskolen?

Nettverk for kulturskolerelatert forskning, Høgskolen i Sørøst-Norge og Norsk kulturskoleråd inviterer til konferansen.

• Dato: 17. oktober 2017 - 18. oktober 2017
  • Tid: Hele dagen
  • Sted: Campus Vestfold

• Påmeldingsfrist: 4. september 2017

Er kulturskolen fritidsaktivitet eller skole? I praksisfeltet og utdanningsfeltet fins det ulike meninger om dette. Kulturskolen i Norge er hjemlet i opplæringsloven, og pålegges der å samarbeide med både grunnskole og fritidskulturlivet. Dette knytter kulturskolen til to sett ideologier. I kulturskolens nye rammeplaner reflekteres begge disse forståelsene av hva kulturskolen skal være: et breddetilbud der deltagelse står i fokus, og samtidig et skoletilbud som forbereder til høyere kunstutdanning og et yrkesliv som kunstner. Konferansens tema er dette spenningsfeltet, og tittelen står på engelsk, fordi denne dobbelheten i den norske kulturskolen er utfordrende å begrepsfeste, internasjonalt.

”Community arts / Arts education” er konferansens tema og vil adresseres særlig i keynotene og paneldebatten. Men vi ønsker alle paper velkommen som omhandler forskning på eller i  kulturskolefeltet.

Call for abstracts (pdf) Frist 1.mars

Hovedtalere:

Prof. Dr. Alexandra Kertz-Welzel - Ludwig-Maximilians-Universität München Institut für Musikpädagogik

Førsteamanuensis Biljana Culibrk Fredriksen – Høgskolen i Sørøst-Norge, Fakultet for humaniora og utdanningsvitenskap, Institutt for praktiske og estetiske fag

Klikk her for mer informasjon om Nettverk for kulturskolerelatert forskning.

Påmelding

NB! Rom ved Quality Hotel Tønsberg er reservert frem til 1. oktober. Begrenset antall.
Etter 1. oktober/fullbooking kan vi ikke garantere rom, heller ikke til våre avtalepriser.

Deltakerpriser:
Konferanse 17. og 18. oktober. Inkl. lunsj og kaffepauser kr. 2.400,-
Konferansemiddag v/Quality Hotel Tønsberg 17. oktober. Kr. 620,-
Quality Hotel Tønsberg 17.-18. oktober. Overnatting i enkeltrom m/frokost. Kr. 1.225,-
Tidlig ankomst, ekstra natt ved Quality Hotel Tønsberg 16.-17. oktober. Overnatting i enkeltrom m/frokost. Kr. 1.225,-

Quality Hotel Tønsberg, veibeskrivelse

Slik kommer du deg til HSN, campus Vestfold