Datalagring i Telemark - hindring og muligheter

Hyper Scale datasenter er store sentre for enorme datamengder. Dette er verdens raskest voksende kraftkrevende industri, og HSN- studenter inviteres spesielt til stormøte på campus Porsgrunn.

Praktisk informasjon

Tor Kristian Gyland kommer fra firmaet Green Mountain. De har to datasentre i drift, ett i Stavanger-området og ett på Rjukan. Han vil fortelle om oppstarten og blant annet gå inn på teknologien man har valgt å bruke.

Vi får også høre daglig leder i Skien Datasenter Utvikling AS, Erik Olsson. Skien er ett av fire steder som Statkraft ser på som potensielt sted for det neste store datalagringssenteret. Dette i konkurranse med blant annet Gardermoen og Sandefjord.

Temaene som blir berørt er bygningene/hallene som brukes, kompetansebehovene, kvaliet og sikkerhet og hva Norge har som ikke andre land kan tilby.

Arrangementet er åpent for studenter. Det blir servert kaffe, te og isvann.