Åpen dag, campus Drammen

Åpen dag illustrasjon

Studenter og ansatte gleder seg til å vise fram campus Drammen og studier vi tilbyr på de 8 campusene våre. USN - ditt nærmeste universitet.

• Dato: 3. februar 2020
  • Tid: kl. 10.00 - 14.00
  • Sted: Campus Drammen, Papirbredden 1

• Påmeldingsfrist: 30. januar 2020

Velkommen til Åpen dag på universitetet

Kl. 09.45 Samling og mingling

Kl. 10.00 Velkommen v/student

Kl. 10.20 Dette er studiene ved USN, v/studentambassadør

Kl. 10.40 Skal jeg bli student? Hva skal jeg velge? Og hvordan? v/Karrieresenteret

Kl. 11.00 Velg din fagløype:

Husk å melde deg på løypa du vil delta på.

Kl. 12.00 Forsyn deg med mat. Besøk våre stander. Se oversikt under.

Kl. 12.30 Omvisning

• Rundt på campus
  • Rundt på spesialrommene til radiografi og sykepleier

Kl. 13.30 Vi samles i auditoriet i igjen

• Livet etter forelesningssalen. Hva skjer på fritiden? v/Studentersamfunnet
  • Kahoot med premie

KL. 14.00  Vel hjem

Meld deg på her!

Fagløype for Helse og sosial

Studenter ved USN forteller og demonstrerer - hva gjør en:

• optiker
    Hvorfor har vi 3D-syn? Studenter ved USN forteller deg hvorfor og hvordan 3D syn fungerer og du får prøve enkle måter å se 3D på.
  • sykepleier
  • radiograf. Få røntgensyn! v/radiograf Linda Hafskjold
  • barnevernspedagog
  • vernepleier

Fagløype USN Handelshøyskolen

• Aksjer og Børs, v/ universitetslektor Even Holst Andreassen. En kort innføring i hvordan dette markedet fungerer. Aksjonærer, meglere, handel, informasjon, regnskap og årsrapporter og fremtidsutsikter - hva betyr alt dette?
  • Design er ikke bare form, v/ professor Wanda Grimsgaard. Drømmer du om en fremtid som designer? Synes du ordet design kiler litt i magen eller kanskje bobler du over av gode ideer? Hvordan skal du bruke dine kreative evner i fremtiden? Hva menes med design, hva innebærer det å være designer og hvilke jobbmuligheter finnes der ute.

• En invitasjon til statsvitenskap, v/førsteamenuensis Dag Einar Thorsen.  Statsvitenskap er det vitenskapelige studiet av politikk. Men hva er egentlig politikk? Politikk er alle sosiale forhold som innebærer makt, styre og autoritet, nasjonalt eller internasjonalt. Sagt med andre ord, så er det ikke mye som ikke kan være politikk. I statsvitenskap prøver dermed om å finne ut av hvordan de tingene som styrer livene våre henger sammen. Intet mindre. Velkommen til statsvitenskap.

Fagløype lærer- og barnehagelærer

•
  • Lærer – et kreativt og spennende yrke, v/Marianne Santana og Turid B. Kristiansen. Vi utforsker hva som skal til for bli en perfekt lærer, og hvordan lærere kan gjøre undervisningen sin levende. Du får også se hvordan vi bruker digitale verktøy på utdanningene innen grunnskolelærer og barnehagelærer.
  • Matematikk og programmering i lærerutdanningen, v/ rådgiver Stig Halvorsen og studentassistent Tobias Clausen. I denne workshoppen får du et innblikk i hvordan programmering brukes i matematikkfaget.  Du får prøve deg som programmerer og skal programmere den lille roboten Sphero til å bevege seg. Klarer du å få den lille roboten til å rulle fremover?
  • Lek og programmering i barnehagelærerutdanningen, v/ rådgiver Stig Halvorsen og studentassistent Tobias Clausen. I denne workshoppen får du et innblikk i hvordan barnehagebarn lærer grunnleggende programmering gjennom fysisk aktivitet og lek. Du får prøve deg som programmerer og skal programmere vennen din til å utføre ulike oppgaver. Tar du utfordringen?

Stander du kan besøke

• Om utveksling til utlandet
  • Studentsamskipnaden - om hybler og studentvelferd
  • Ingeniørstudier
  • Lektor i realfag og teknologi
  • Optiker
  • Atkitektonisk lysdesign
  • Radiografi - her kan du også få omvising på praksisavdeling
  • Helse og sosialfag - med omvisning på praksisavdelingen for sykepleiestudenter.
  • Grunnskole- og barnehagelærer
  • Maritime fag