Energisti

Forskningsdagene 2019: Vi inviterer 7.klassinger i hele Midt-Telemark til å konkurrere langs Energistien på campus Bø. Her får de blant annet skape strøm av vannkraft, lage iskrem med kjemisk energi samt skyte med potetkanon.

Praktisk informasjon

Hvert år under Forskningsdagene lager vi Energisti på campus Bø for 7. klassinger i Midt-Telemark. I år forventer vi å ta imot opp mot 200 elever som vil lære om energikilder og reflektere over energibruk.

Tema for Forskningsdagene 2019 er miljø, og målet med Energistien vår er å spre kunnskap og skape interesse for energi, bærekraft og nettopp miljø.

Gjennom aktiviteter og konkurranse får elevene prøve seg på ulike aktiviteter relatert til forskjellige former for energi. Studenter, og trolig også elever fra Bø VGS, bidrar på arrangementet.

Dette blir garantert en dag med mye liv og røre på campus, og med energigivende møter mellom deltakere og arrangører.

Informasjon til deltakere:

Alle 7.klasser i Midt-Telemark får invitasjon fra institutt for natur, helse og miljø til å delta på Energistien snart etter skolestart i august.

Skolene melder seg på, og får nødvendig informasjon om det praktiske knyttet til arrangementet i forkant av selve arrangementsdagen.

Program:

Etter en felles orienteringssamling og gruppeinndeling går elevene med sine gruppeledere rundt på seks ulike poster (tre paralleller) fordelt rundt på campus.

De får demonstrert ulike former for energi og får selv prøve seg på aktiviteter og konkurranser.

Avslutningsvis er det kåring av vinnerlaget, som får en liten premie.