Etterutdanningskonferansen for lærerutdannere i matematikk 2018

Vi følger opp fjorårets konferanse om læreres undervisningskunnskap i matematikk og fokuserer i år på bruken av kunnskapen - matematikkundervisning for de ulike trinnene fra barnehage til videregående skole. Konferansen avsluttes med et seminar om masteroppgaver i den nye GLU-utdanningen.

• Dato: 17. september 2018 - 19. september 2018
  • Tid: kl. 12.00 - 16.00
  • Sted: Thon Hotel Høyers

• Påmeldingsfrist: 11. juni 2018
  • Pris for konferanse med middager, utflukt og overnatting to netter: 4900; Spesifiserte priser og andre alternativer finner du i påmeldingsskjema.

Meld deg på her.

Overnatting og reise

Thon Hotel Høyers - Informasjon om hotellet og kart.

Ankomst:

• Bil - Her er kart hvor du kan be om veibeskrivelse
    • Parkering - hotellet har noen parkeringsplasser. I tillegg finnes det en større parkeringsplass ca 40 meter fra hotellet der man betaler pr. døgn.
    • Flybuss - fra Sandefjord Torp Lufthavn til holdeplass ved hotellet. Rutetid flybuss.
    • Tog - fra Oslo Lufthavn til Skien. www.nsb.no
    • Buss - fra Oslo bussterminal til holdeplass Landmannstorvet (ca 250 meter fra hotellet). Ruteplanlegger.

Konferansen arrangeres på Thon Hotel Høyers i Skien og starter med registrering og lunsj mandag 17. september klokka 11:00.

Program

Etter lunsj åpner dekan Arild Hovland konferansen, etterfulgt av Bjørn Smestad, Høgskolen i Oslo og Akershus. Han fører oss inn i deler av matematikkens historie og undervisning.

På programmet finner man blant annet:

• Jorryt van Bommel, Karlstad Universitet - Problemlösning og Digitalisering
  • Ruth Parker, grunnlegger og leder av Mathematics Education Collaborative - «Number Talk Matters», for trinnene 1 – 7 og 5 – 10
  • Uffe Thomas Jankvist (Aarhus Universitet) vil fortelle om Matematikkvejlederutdannelsen som tilbys for lærere på videregående skole på Roskilde Universitet.
  • Yvonne Liljekvist og Jorryt van Bommel, Karlstad Universitet,  vil også fortelle om et forskningsprosjekt som belyser læreres profesjonelle kunnskapsutvikling på sosiale medier.
  • Lærere fra grunnskolen i Skien forteller om innføringen av Utviklende Matematikk i Skien kommune og vi utfordrer et par stipendiater til å legge fram sine prosjekter. Vi tilbyr også parallellsesjoner med fokus på undervisningsarbeidet i matematikk.

På den sosiale siden forsøker vi å få til lunsj-tur på M/S Victoria, og en enkel festmiddag på hotellet.

Last ned foreløpig program (.pdf).

Sammendrag for paralleller

Siden oppdateres fortløpende.