Faghistorisk seminar om Hans Nielsen Hauge

Haugianerne Av Adolph Tidemand, 1848/Nasjonalmuseet.

I år er det 250 år sidan den kristne lekpredikanten Hans Nielsen Hauge blei fødd.

• Dato: 22. november 2021 - 23. november 2021
  • Tid: kl. 09.30 - 15.30
  • Sted: Bø, 6-103 A. O. Vinje auditorium
  • Last ned kalenderfil

• Påmeldingsfrist: 8. november 2021
  • Påmelding - Fulltegnet

Seminaret er gratis for alle påmelde, inkludert lunsj begge dagar.

Vi legg til rette for å halde god avstand. Derfor er det ein avgrensa mengde plassar på seminaret.

NB: Ordinære påmeldte kan i påmeldingsskjemaet hake av for konferansemiddag ved Bø Hotell, men må dekke denne kostnaden sjølv.

Hotellbooking for ordinære gjestar: Rombooking ved Bø hotell
    47 35 06 08 00 - post@bohotell.no

Benytt rabattkode: 114634. Enkeltrom inkludert frokost NOK 990,- pr. natt.

Det er reservert et begrenset antall rom for konferansedeltakere. Disse holdes til 22. september. Etter denne dato kan vi ikke garantere ledig rom eller vår avtalepris. Rom m/frokost dekkes av den enkelte deltaker. Betales ved avreise.

Slik kommer du deg til campus Bø

Arrangementskomite:

keyboard_backspace Vi strømmer seminaret direkte på nett. Følg med her!

Sidan slutten av 1800-talet har folk forska på «Ildprofeten frå Tune», og historiografien blir stadig meir omfangsrik. Eit jubileum må opne for nye perspektiv! Historiefaggruppa ved USN inviterer derfor til haugeseminar 22. - 23. november ved studiestad Bø i Telemark.

Vi satsar på eit fagseminar som kan skje fysisk ved USN studiestad Bø i Telemark, to timar med tog frå Oslo. Seminaret vil strekke seg over to dagar, og er opent for den historieinteresserte allmenta, studentar og fagfolk.

Vi kjem til å ha eit særleg skule- og lesehistorisk perspektiv på haugianismen i vårt seminar. Vidare er vi interesserte i å sjå nærmare på haugerørsla i den politiske kulturen. Vi ønskjer ikkje minst at seminaret kan skape rom for å dele funn frå fersk forsking på den pietistisk-puritanske lekmannsrørsla.

Velkomen til Bø i november!

Program

Arrangementet er i regi av faggruppe for historie ved USN Handelshøyskolen, Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap, og har fått stønad frå Stiftelsen Fritt Ord.