Vis studievalg

#hack4no - Ideer, koding og lek

Ideer, design, koding og lek står i sentrum når 14 statlige etater og Høgskolen i Sørøst-Norge inviterer til idekonkurranse, hackathon og kodesamling i oktober.

• Dato: 26. oktober 2017 - 28. oktober 2017
  • Tid: Hele dagen
  • Sted: Campus Ringerike

Fakta #hack4no

Innovasjonsdagene #hack4no arrangeres fredag 27. og lørdag 28. oktober 2017

Deltakelse, data, mat og overnatting (i klassesrom) er gratis

Arrangører er Kartverket og Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), i tett samarbeid med en rekke andre offentlige etater og innovasjonsaktører

Ordet "hackathon" er sammensatt av "hacke" og "maraton". Å "hacke" betyr i denne sammenheng å programmere, bruke data og lage apper, tjenester og andre digitale løsninger. "Maraton" henspiller på at man over to hele dager jobber i ett for å bli ferdig med en løsning eller utvikle en idé.

500 utviklere, gründere, designere, studenter, kodeinteresserte barn og andre kreative mennesker er ventet til årets #hack4no.

Blant dem som kommer er

• Programleder Selda Ekiz, kjent fra Newton og Anno
  • Kahoot-gründer Johan Brand
  • Innovasjonsprofessor Sjur Dagestad (Innoco)
  • Investor og teknologikjendis Silvija Seres
  • Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner
  • Roboten Alpha

Kick-off dag for HSN-studenter

Vi ønsker å ha med flere studenter på #hack4no og inviterer til en egen kickoff-dag for studenter torsdag 26. oktober, dagen før hackathonet sparkes i gang.

Reportasjer fra fjorårets #hack4no

14 etater

Dette er tredje året på rad at #hack4no arrangeres på Hønefoss. Initiativtaker Kartverket og alle de 13 andre etatene som er med, stiller gratis datasett og eksperter til disposisjon for deltakerne, som utfordres til å bruke dataene til å utvikle nye apper, tjenester eller andre digitale løsninger. Etter to dager med intens ideutvikling og jobbing presenteres løsningene og vinnerne kåres.

Håpet er at konkurransen skal bringe fram nye ideer og nye måter å bruke åpne offentlige datasett på som kan gi mer verdiskaping.

De 14 etatene som er med, er: Artsdatabanken, Brønnøysundregistrene, Kulturrådet, Meteorologisk institutt, Riksantikvaren, Riksarkivet, Statistisk sentralbyrå, Norsk Romsenter, Oljedirektoratet, Difi, Statens Vegvesen, NVE, NAV og Kartverket.

Juniorhack

Parallelt arrangeres juniorhack, hvor barn og ungdom blant annet får lære å lage apper og kart og programmere roboter, spill og musikk. Junior-opplegget er utarbeidet i samarbeid med Lær kidsa koding, som organiserer kodeklubber over hele landet.

Invitasjonen går ut både til kodeklubber, skoleklasser og enkeltpersoner som har lyst til å lære mer om koding. Skoleklasser som har programmering som valgfag eller som er interessert i koding, inviteres til en egen kodedag i forkant av juniorhack.

Gratis Micro:bit, dronekurs og makerspace

Alle juniorene får den populære programmeringsenheten Micro:bit. I år blir det også dronebyggekurs for barna, og vi gleder oss stort til å vise fram landets kanskje største makerspace med masse spennende digitale duppeditter og roboter både for små og store.