#hack4no - Idekonkurranse med offenlige data

USN er med for fullt når startskuddet går for årets store konkurranse med åpne offentlige data i oktober. Arrrangørene utfordrer USNs ansatte og studenter til å stille med egne lag.

• Dato: 26. oktober 2018 - 27. oktober 2018
  • Tid: Hele dagen
  • Sted: Campus Ringerike

• Påmeldingsfrist: 22. oktober 2018

• Fakta #hack4no

• #hack4no er fredag 26. og lørdag 27. oktober på Hønefoss

• #hack4no er et såkalt «hackathon». Ordet er sammensatt av “hacke” og “maraton”. Å "hacke" betyr i denne sammenheng å programmere, bruke data og lage apper, tjenester og andre digitale løsninger. "Maraton" henspiller på at man over to hele dager jobber i ett for å bli ferdig med en løsning eller utvikle en idé.

• Årets etater/ dataforvaltere: Brønnøysundregistrene, Entur, Fiskeridirektoratet, Kartverket, Meteorologisk Institutt, NAV, Norges Geologiske Undersøkelse, Norsk Romsenter, Riksantikvaren, Riksarkivet, Statens Vegvesen, Statistisk sentralbyrå.

• Øvrige samarbeidspartnere: Daisy, Geoforum, Here, Lær kidsa koding, Pan Innovasjon, Smarte Byer Norge, StartupLab, Tekna

I alt 12 etater og offentlige virksomheter med samarbeidspartnere står bak årets utgave av #hack4no.

Til sammen sitter de på en lang rekke datasett som de siste årene er gjort tilgjengelig for allmenheten. Nå ønsker de at utviklere, designere, studenter og andre kreative mennesker skal komme opp med forretningsideer, apper, tjenester og andre digitale løsninger basert på dataene.

Intensiv oppfølging

Og de vil gjerne ha med egne ansatte også. De kjenner dataene best og har gjerne gjort seg noen tanker om hva mer de kan brukes til. Og man trenger ikke være it-menneske. Det holder lenge at man har en ide.

– Vi utfordrer USN til å stille med minst ett eget lag i konkurransen, som går over to dager. Her vil dere få intensiv oppfølging av utviklere, designere og andre eksperter, så dette er en utmerket anledning for eksempel til å teste ut ideer som man ellers ikke har kapasitet til å jobbe med.

Det sier Anne Cathrine Frøstrup, toppsjef i Kartverket, primus motor og hovedarrangør av #hack4no.

Tidligere år har mange brukt de to konkurransedagene til en litt annerledes form for teambuilding og til kompetansebygging.

– Man får være med på en uhyre lærerik innovasjonsprosess, man treffer mange kreative mennesker og får møte dyktige fagfolk fra andre etater, sier kartverkssjefen.

Juniorhack

Har du kodeinteresserte barn, kan du ta med dem også. Parallelt arrangeres juniorhack der barn og ungdommer blant annet lærer å kode, lage apper, nettsider og kart og programmere roboter.

Reportasjer fra tidligere #hack4no