Koronatester på campus og i kommunen

Koronatest. Foto.

Hvis du har vært utsatt for smitterisiko eller har symptomer på korona, bør du ta en test. Du kan alltid ta en test i kommunen der du bor, eller i vertskommunen for din campus. I noen perioder tilbys det også tester på campus. Alle testene er gratis.

Det finnes i hovedsak tre ulike typer koronatester:

• Selvtest: Denne tar du selv og ser resultatet etter noen minutter. Hvis testen er positiv, må du oppsøke kommunens teststasjon for å ta en vanlig koronatest (PCR-test). Selvtester er mindre sikre enn andre typer tester i tidlige faser av sykdommen, så hvis du har symptomer bør du velge en annen type test.
  • Hurtigtest: Testen tas av helsepersonell, og du får svaret i helsenorge.no etter ca 15. minutter. Denne testen tas i den ytterste delen av nesen.
  • PCR-test: Denne testen tas av helsepersonell og analyseres på et laboratorium. Du må til kommunens teststasjon for å ta en PCR-test.

Tester på campus

På noen campuser kan du hente en selvtest eller ta en hurtigtest. Dette er tilbud som gis i samarbeid med vertskommunene. Tilbudet er avhengig av at kommunene ønsker å prioritere testing av studenter på campus.

Tilgangen på selvtester og kapasitet hos helsepersonell som er nødvendig for å ta andre typer tester, er ikke tilstrekkelig til at vi kan ha et kontinuerlig tilbud på alle campusene.

Alle kommuner tilbyr koronatester, se kommunens nettside for mer informasjon.

Testtilbud på campus

Campus Porsgrunn:

Campus Vestfold:

• Tester er dessverre ikke tilgjengelig på campus. Drop-in legene tilbyr gratis test for studenter (ut måneden) dersom de besøker deres kontor i Baglergaten 3, 3111 Tønsberg (tlf. 46 29 50 03).
  • Informasjon om Horten kommunes testtilbud.

Campus Drammen

Campus Bø