• Aktuelt»
  • Korona»
  • Koronatester på campus og i kommunen (oppdatert)

Koronatester på campus og i kommunen (oppdatert)

Koronatest. Foto.

Hvis du har vært utsatt for smitterisiko eller har symptomer på korona, bør du ta en test. Du kan alltid ta en test i kommunen der du bor, eller i vertskommunen for din campus. I noen perioder tilbys det også tester på campus. Alle testene er gratis.


Det finnes i hovedsak tre ulike typer koronatester:

  • Selvtest: Denne tar du selv og ser resultatet etter noen minutter. Hvis testen er positiv, må du oppsøke kommunens teststasjon for å ta en vanlig koronatest (PCR-test). Selvtester er mindre sikre enn andre typer tester i tidlige faser av sykdommen, så hvis du har symptomer bør du velge en annen type test.
  • Hurtigtest: Testen tas av helsepersonell, og du får svaret i helsenorge.no etter ca 15. minutter. Denne testen tas i den ytterste delen av nesen.
  • PCR-test: Denne testen tas av helsepersonell og analyseres på et laboratorium. Du må til kommunens teststasjon for å ta en PCR-test.

Tester på campus

På noen campuser kan du hente en selvtest eller ta en hurtigtest. Dette er tilbud som gis i samarbeid med vertskommunene. Tilbudet er avhengig av at kommunene ønsker å prioritere testing av studenter på campus.

Tilgangen på selvtester og kapasitet hos helsepersonell som er nødvendig for å ta andre typer tester, er ikke tilstrekkelig til at vi kan ha et kontinuerlig tilbud på alle campusene.

Alle kommuner tilbyr koronatester, se kommunens nettside for mer informasjon.

Testtilbud på campus i uke 38 (20.-24. september)

Campus Porsgrunn:

Campus Vestfold:

Campus Drammen

Campus Bø

 Campus Kongsberg

Campus Notodden

Campus Rauland

Campus Ringerike