10 grunner til å reise på utveksling

Sozan og en venninne tar selfie

Pandemien henger over oss, men vi har tro på at 2021 blir et bedre år. Og skal ting skje, så må det ofte planlegges. Dersom du vurderer utveksling høsten 2021 så er det mange gode grunner for å reise.


Ti gode grunner på hvorfor du bør reise på utveksling:

Personlig vekst

Du vil vokse som student, person og medmenneske. Som utvekslingsstudent blir du mer fleksibel, tolerant og tilpasningsdyktig. Les mer om personlig vekst på utveksling i reisebrevet til Kristine som studerte ved Absalon University College i Danmark.

Internasjonal og kulturell kompetanse

Ved å reise på utveksling henter du hjem viktig kulturell forståelse. Du blir mer kulturelt bevisst; du lærer å se hvordan egen kultur påvirker dine perspektiver og forventninger. – Disse utfordringene har gitt meg verdifull erfaring som jeg skal støtte meg på i min fremtidige karriere som sykepleier», skriver Fatma i sitt reisebrev fra Tanzania.
 

Få en dypere forståelse av faget ditt

Ved å oppleve ulike tilnærminger til pensum vil du få en ny og dypere forståelse av faget ditt, og du vil derfor heve både kvaliteten og innholdet i graden din. Les mer om feltarbeid og lab i reisebrevet til Sine Sara som var på utveksling ved University of The Sunshine Coast, Australia. 

Venner for livet

Et utenlandsopphold kan gi deg en helt ny vennekrets og mange får venner for livet. – Jeg kan anbefale alle å dra på utveksling! Det er en opplevelse for livet, og jeg sitter igjen med en utvidet og kanskje mer variert oppfatning av sykepleie. I tillegg har jeg fått venner for livet!. Les mer i Veronica sitt reisebrev fra Augustana University, USA.

Karrierefordeler

Internasjonal kompetanse vektlegges i stadig større grad, og et utvekslingsopphold setter en ekstra spiss på CV'en din. Verden er mindre enn du tror, og med en fot på den andre siden av kloden stiller man sterkere. Tomas studerte et semester ved SUNY Maritime College, USAs eldste maritime skole. Les om Thomas sitt opphold her.

Mestringsfølelse

Å flytte utenlands innebærer store forandringer; nytt land, ny by, nytt studiested, et nytt språk og nye mennesker. Sammen med de nye erfaringene og opplevelsene kommer også mestringsfølelsene. – Det kan ta tid, men etterhvert innser man hvor flink man har blitt til å ta vare på seg selv og til å løse problemene som først virket uoverkommelig. Les mer om mestringsfølelse i reisebrevet til Sozan som var på utveksling ved New College Durham, England.

Få nye faglige impulser

Opphold ved et utenlandsk studiested gir deg mulighet til å spesialisere deg i andre emner enn de du finner her hjemme, som gjør at du får en helt unik bachelor eller mastergrad. – Det er en god måte å få et nytt perspektiv på studiene og seg selv, sier Håvard, som studerte et semester ved Avans Hogeschool i Nederland.

Bedre språkkunnskaper

Stadig flere arbeidsgivere verd-setter gode språkkunnskaper. Ved å reise utenlands kan du bli bedre i engelsk eller et annet fremmedspråk. – I starten var det litt vanskelig med alle forelesingar på engelsk, men no går det veldig bra. Plutselig ein dag merka eg at eg hadde byrja å tenke på engelsk og her forleden dag byrja eg å drøyme på engelsk. Les mer om bedre språkkunnskaper i reisebrevet til Embla som var på utveksling ved Newcastle University i England.

Internasjonalt nettverk

– Her møter du mennesker fra hele verden som ønsker å bli bedre kjent med deg og din kultur, og du lærer også om andres kulturer og levemåter. Utveksling er både kunnskapsrikt, sosialt og spennende, jeg ville aldri vært foruten denne opplevelsen. Les mer om internasjonalt nettverk i reisebrevet til Joakim som var på utveksling ved University of South Australia.

Det er nå du har tid!

Som student har du en enestående mulighet til å bo en periode i utlandet, samtidig som du øker flere av dine kompetanseområder, utvider horisonten din og får opplevelser for livet. – Mitt tips til enhver student som er i tvil: gjør det meste ut av studietiden, det er nå du har muligheten», skriver Tone fra reisebrevet i University of Wollongong, Australia.

Husk søknadsfristen 1. februar. 

Faktaboks

Søknadsfristen for å reise på utveksling høsten 2021 er 1. februar.

Her får du mer informasjon om hvordan du søker på utveksling

Spørsmål om utveksling? Send en e-post til international@usn.no