Ansetter gjerne HSN-studenter

Bilde av to studenter som snakker med EY på deres stand
Ernst & Young er Norges største revisorbyrå. De har deltatt på alle karrieredagene på campus Bø, og mange av deres ansatte kommer herfra.

- Vi har ansatt økonomi- og revisjonsstudenter fra HSN Handelshøyskolen hvert eneste år, sier Tor Erik Baksås fra Ernst & Young.


Baksås er Senior Manager og leder av Øvre Telemark Ernst & Young (EY).  Han forteller at mange studenter fra campus Bø har fått jobb hos dem. Det samme skjer på de andre HSN-campusene. 

Ernst & Young var en av mange bedrifter som deltok da studentene arrangerte Karrieredagen i Bø. EY er et internasjonalt revisjonsbyrå. De har kontorer over hele verden. Du finner dem blant annet i Bø, Drammen, Vestfold, på Kongsberg og Ringerike, det vil si på alle de campuser HSN Handelshøyskolen tilbyr sine bachelor- og masterstudier.

Rett i jobb etter studier

På standen til Ernst & Young sto Ingrid Nymoen sammen med Tor Erik Baksås. Ingrid gikk rett ut i jobb hos EY etter studiene på HSN Handelshøyskolen i fjor. Nå er hun tilbake for å rekruttere flere studenter til EY. På standen snakket Ingrid med regnskap- og revisjonstudentene Michelle Larsen og Ann Elisabeth Ringhus. Ann Elisabeth fikk tilsagn om jobb hos EY allerede i oktober:

-  Jeg ble veldig glad da jeg søkte og fikk jobb allerede i høst. Nå bare gleder jeg meg til å begynne hos EY etter studiene. Det blir skikkelig spennende.

Michelle har lyst på jobb i Oslo, og er i jobbsamtaler med et revisjonsselskap der. 

Vi trenger flere økonomer

Det var flere bedrifter som var på jakt etter studenter fra HSN Handelshøyskolen. En av dem var BDO, et av landets raskest voksende selskaper innen regnskap, revisjon og rådgivning. Også på deres stand sto det tidligere studenter fra både Campus Bø og Campus Vestfold.   

Vigdis Granli, tidligere revisjonsstudent fra Bø, nå HR-manager i BDO, forteller om godt besøk på standen, mange som vil søke og at de faktisk alt har ansatt en student fra økonomistudiene.  

-  Vi har absolutt bruk for flere folk med økonomikompetanse i framtiden, og vi har kommet hit for å knytte til oss de beste folka. 

Bilde fra BDO-stand


Faglig flinke, engasjerte og nysgjerrige

Men hvem er de beste folka? Både Baksås fra EY og Granli fra BDO ser etter faglig flinke studenter, men ikke bare det. 

- Bransjen er i endring, så vi er ute etter unge, endringsdyktige og flinke folk, sier Vigdis Granli. Vi ser også etter de med energi og entusiasme. Det er heller ikke noen ulempe at du er flink til å prate med folk, for en kanskje overraskende stor del av jobben er å kommunisere med kundene våre, forteller Tor Erik Baksås. 

Bli personlig trener!

På standen til treningssenterkjeden Fitness sto idrettsstudent Victoria Fjeldkårstad Johannessen. Hun har lange dager etter at hun ble tilbudt jobb som senterleder på treningssenteret til Fitness i Bø, og nå kombinerer hun lederjobben med studier og oppfølging av de hun er personlig trener (PT) for.  Sammen med PT Duc Huy Phan forsøkte hun å rekruttere studenter til instruktørjobb i sommer, og PT-jobber utover høsten. Aanun Aamlid og Endre Haakonsen går 2. år på idrett:

- Vi går på trenerfordypingen på Bachelor i idrettsvitenskap og ønsker oss en fotballtrenerjobb når vi er ferdige. Men en PT-jobb kunne også være interessant å prøve ut, sier de ro, som ikke like lett så seg selv som intruktører i dans og yoga.

Bilde av idrettsstudenter på standen til Fitnesss

Duc anbefaler sterkt en PT-jobb: 

- Du lærer så utrolig mye! Ikke bare om  trening, men også om mennesket og om det å lære bort og motivere. I tllegg så har du en ganske bra lønn til student å være, og kan bestemme mye av arbeidstiden din selv. 

Frivilligjobbing gir kompetanse og nettverk

DNT-Telemark og Sabima anbefalte studentene å jobbe frivillig i organisasjoner de drømmer om jobb i.

Sabima er en paraplyorganisasjon for organisasjoner som jobber med biologisk mangfold. De var med på karrieredagen for å få fram at det er mange og interessante jobber for natur- og miljøstudenter som vil spesialisere seg innen artsbestemming.

Standen til Sabima

John Gunnar Brynjulfsrud tok natur- og miljøutdanningen sin i Bø og jobber nå hos BioFokus og anbefaler følgende:

- Det finnes ingen utdanning i Norge der du virkelig kan spesialisere deg innen artsbestemmelse. Hvis du skal bli god må du lære gjennom egeninnsats, erfaring og av erfarne folk. 

På standen til DNT-Telemark står Michael Quist og Dag-Øyvind Olsen Djuvik. De anbefaler å jobbe frivillig for DNT og gjerne ha praksis hos dem:

- Det er mange eksempler på at frilusflivsstudenter har fått jobb i turistforeningen etter at de har blitt kjent i organisasjonen gjennom enten å jobbe frivillig eller ha praksisdagene i studiet der. Det var slik vi fikk jobb, forteller de. 

At praksis i studiet er en god vei til jobb kan Sindre Flø på kulturkontoret i Bø kommune bekrefte. Et godt eksempel er en kulturstudent som hadde praksis i studiet på kontoret med litteraturfestivalen Bøker i Bø, fikk en deltidsjobb der samtidig med  studier og gikk videre til jobb som leder for en lokal musikkfestival.  

HSN med egen masterstand

Bø har mange bachelorstudier innen økonomi og HSN Handelshøyskolen har siviløkononom- og masterutdanninger på flere av våre campuser. Studentene i Bø kunne også få informasjon om aktuelle masterutdanninger i natur-, helse- og miljøvern, kroppsøving, idrett og friluftsliv og kulturstudier.

En arbeidsgiver for alle

Studentene som arrangerte karrieredagen i Bø hadde jobbet mye for at studenter fra alle de forskjellige studiene i Bø skulle ha mulige framtidige arbeidsgivere å knytte kontakt med. Studenter fra blant annet kulturledelse, natur og miljø, idrett og friluftsliv, IT, språk og historie kunne besøke standene til Bemanningsbyraaet, Bø kommune og Buen-gruppen. 

 Speedpresentasjoner, CV-bilder og motivasjonsforedrag

Foruten å snakke med bedrifter og organisasjoner på deres stander, kunne studentene delta på speedpresentasjoner der bedrifter fikk fire minutter hver til å presentere seg. Dagen før arrangerte studentorganisasjonen START Telemark CV- og jobbsøkerkurs sammen med Karrieresentereret i Telemark. Som oppfølging til dette kunne man på karrieredagen ta profesjonelle bilder til CV'en sin, helt gratis. Avslutningsvis fikk studentene noen gode råd om god vinner- og utviklingskultur av eliteserietrener Dag-Eilev Fagermo. Han hadde fire enkle tips:

  1. Ha ambisjoner
  2. Vær positiv
  3. Vær offensiv
  4. Vær både utviklings- og resultatorientert.  

Ros til arrangørene

Rektor Petter Aasen kom til Bø for å åpne karrieredagen. Han framholdt at slike karrieredager er viktige for HSN, som har som ambisjon å være et kompetanse- og kunnskapssenter i regionen. Han takket både arrangører og deltakere, og tok det gode oppmøtet som et godt tegn på høyskolen tilbyr relevante og aktuelle studier og har en god samfunnsforankring. 

Bilde av rektor omkranset av arrangørene