Ble beste studentbedrift

Indigo SB
Indigo SB gikk til topps i mesterskapet for studentbedrifter i Buskerud, Telemark og Vestfold

Et måleinstrument som gjør det enklere og sikrere å finne umerkede elektriske sikringer, ga seier i studentbedrift-mesterskapet for Buskerud, Telemark og Vestfold.

Tekst og foto: Per Magnus Holtung

Produktet er utviklet av studentbedriften SB Indago. Det ga dem onsdag seieren i studentbedriftmesterskapet for Buskerud, Telemark og Vestfold.

Det ble også delt ut separat pris som beste studentbedrift fra Buskerud. Den gikk til Vision Kit SB. Bedriften opererer på Madagaskar der de hjelper svaksynte innbyggere med synssjekk og blant annet å skaffe seg briller de kan ha råd til.

Mesterskapet var del av den store konferansen INNOMEET 2016, som samlet en lang rekke representanter for nærings- og samfunnsliv i tillegg til ansatte og studenter i Høgskolen i Sørøst-Norge.

14 bedrifter

De 14 studentbedriftene konkurrerte om fem ulike priser -  pris for beste innovasjon, beste profilering, beste HR-bedrift, beste leder og beste studentbedrift.

Hver studentbedrift hadde stand i konferanselokalene - Blues- og bokhuset på Notodden. Her gjennomgikk bedriftene i tillegg grundige utspørringer og gransking av juryene for hver priskategori.

Se bilder fra BTV-mesterskapet i studentbedrift på Flickr

BTV-mesterskapet i studentbedrift 2016

Indago SB

Indago SB gikk også til topps i kategorien beste innovasjon.  Indago fikk dessuten andre plass i kategorien for beste HR-bedrift. Indago destår av ingeniørstudentene Per Egil Ekroll, Øyvind Knutsen, Erik Haugen, Petter Øverland og Steffen Sulesund.

Studentbedriften Varo SB kapret prisen for beste HR-bedrift. Varo har utviklet skjøteledning med innebygd app-varsling og eventuelt utkopling hvis den blir for varm på grunn av stor belastning.

Prisen for beste profilering gikk til studentbedriften Woody SB.

Populær

Den populære prisen for beste leder gikk til Sandrina Sandell i TalentLab SB.

- Hun framstår som erfaren, reflektert og kompetent. I bedriften er lederen tydelig, raus og trygg, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Sandrina Sandell  vant prisen "Beste leder".

Også i 2017

Programleder Christian Strand fra NRK, kjent fra programserien FBI, ledet INNOMEET-programmet  tirsdag.

Arrangør var Ungt Entreprenørskap sammen med Høgskolen i Sørøst-Norge, Innovasjon Norge, Telemark fylkeskommune, Vestfold fylkeskommune, Buskerud fylkeskommune, Notodden utvikling, Proventia,og avisene Telen og TA.

INNOMEET vil bli arrangert på nytt 3. mai 2017, da i Union Scene i Drammen.

Dette er studentbedrift

En studentbedrift blir dannet av en gruppe studenter. Oppgavene er blant å utarbeide en god forretningsidé,  danne bedriftens styre, utarbeide forretningsplan, innhente kapital, registrering, markedsføring og salg, årsrapport, og til slutt styrt avvikling av bedriften.

• Studentbedriftprosjektet er samtidig studentenes bacheloroppgave
  • Bygd opp etter en vanlig bedriftsmodell og ligger nært opp til et aksjeselskap
  • Først og fremst ment som en lærings- og treningsarena.
  • Noe forenklet Brønnøysundregistrering
  • Fritatt for moms og skatt så lenge omsetningen er under 140 000 kr
  • Skal ha rådgivning fra en mentor fra arbeids- og næringsliv