Deler ut pris til jobbskapere

Partnere i vestprisen. Gruppebilde.
Går sammen om vekstpris på Kongsberg. Fv: Ingar Vaskinn (Kongsberg kommune), Wivi-Ann Bamrud (Kongsberg Næringsforum), Svein Olav Torø (Kongsberg Innovasjon), Eivind Arne Fauskanger (HSN), Simen Jansen Ljøterud (3600.no)

Kongsberg Næringsforum, Nettmagasinet 3600.no, Kongsberg kommune, Kongsberg Innovasjon og Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) har gått sammen og lanserer Vekstprisen 2016.

Tekst og foto: Bjørn Isaksen, 3600.no

– Prisen har en verdi på inntil 200.000 kroner og deles ut på Næringslivsdagen under Kongsberg Jazzfestival 6. juli, sier Wivi-Ann Bamrud, markedssjef i Kongsberg Næringsforum.

Kongsberg kommune lover kontorplass på «Innovasjonsloftet» som er under etablering i Kirkegata, Kongsberg Innovasjon bidrar med blant annet rådgivning i bedriftsutvikling, mens Høgskolen i Sørøst-Norge sitter på bred kompetanse innenfor områdene innovasjon og økonomi.

HSN bidrar med kunnskap.

– Vi ønsker å være med på prisen fordi vi vil stimulere til økt vekst blant virksomheter i Kongsberg-området, sier Eivind Arne Fauskanger, instituttleder på HSN.

–  Vi ønsker også å bidra til at bedriftene kan tilegne seg kunnskap for videre vekst. I tillegg til generell økonomi- og ledelsesfag jobber vi mye med fag som innovasjon, entreprenørskap og nyskaping. Vi mener at dette er kunnskap som er viktig for å skape vekst og vi ønsker å formidle denne kunnskapen også til vekstbedrifter, sier Fauskanger.

Ideen til en vekstpris ble lansert av Nettmagasinet 3600.no, som bidrar med en lang rekke produkter og tjenester til bedrifter i drift- og oppstartsfasen.

– Nettløsninger, markedsføring, grafisk design, foto og video er noe av det vi leverer, og vi ønsker å gjøre noe positivt for næringslivet i Kongsberg. Derfor fant vi ut at vi ville lansere en pris som kan bidra til vekst. Responsen fra samarbeidspartnerne overgikk alle forventninger, og nå er Vekstprisen 2016 en spennende realitet, sier sier Simen Jansen Ljøterud, salgs- og markedsansvarlig i 3600.no.

Behov for en vekstpris

– Kongsberg har mange spennende små selskaper som fortjener å komme fram i lyset, sier Ingar Vaskinn, næringssjef i Kongsberg kommune.

Han sier kommunen vil trenge mange nye bedrifter og vekst i småselskapene i årene som kommer.  - Det kan vi sette fokus på gjennom denne prisen. Gjennom Vekstprisen åpnes nye ressurser og muligheter, sier Vaskinn.

Hvem kan søke og hva er kriteriene?

– Vi har valgt å ha et veldig åpent og generelt utgangspunkt, sier Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.

– Om det er en etablert bedrift, noen i oppstartsfasen eller bare en god forretningsidé, spiller ingen rolle. Vi jakter på de som kan skape vekst med tanke på arbeidsplasser i Kongsberg. Vi har så mange og dyktige bidragsytere til Vekstprisen at vi kan skreddersy den etter vinnerens behov, sier Torø.

– Her kan man også nominere andre og komme med forslag til hvem som fortjener prisen, sier Ingar Vaskinn.

– Vi trenger en god begrunnelse fra de som søker eller nominerer andre. Målet er å få fram de som tør å satse. Kongsberg trenger flere bedrifter av alle slag som satser på vekst og utvikling. Kandidater til prisen kan være både bedrifter som har en fin vekst bak seg, men gjerne også potensial for vekst framover. Her er det bare å komme med gode forslag. Bedrifter i alle bransjer er aktuelle for prisen.

Les mer om Vekstprisen 2016 og send inn din søknad.