Dette bør du tenke på før du skal på utdanningsmesse

usn på utdanningsmesse på Lillestrøm. foto.
Utdanningsmesse: Universitetet i Sørøst-Norges stand på utdanningsmessa i Lillestrøm. (Foto: Stian Kristoffer Sande).

Ingen spørsmål er dumme, men det kan være lurt å lese litt om studietilbudene du synes ser interessante ut i forkant av messebesøket. – Tenk også over hvilket sosialt miljø du ønsker å ha rundt seg som student, råder våre studentambassadører om.

I løpet av vinteren 2019 arrangeres det i alt 10 utdanningsmesser i Norge. På messene kan du få informasjon om ulike utdanningstilbud som finnes i inn- og utland.

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) er tilstede på samtlige av messene. Kom gjerne innom vår stand og slå av en prat med en av våre hyggelige studentambassadører.

USN på utdanningsmesse på Lillestrøm. foto.

LES OGSÅ: Studere ved USN? På våre nettsider kan du lese om alle våre studietilbud

Smart å forberede seg

– Vi ambassadører er studenter ved USN, og vi er på stand for å hjelpe alle som har spørsmål om studier eller utdanningsmuligheter hos oss, sier studentambassadør Silje Gudmundsen.

Hun var med på USNs stand på utdanningsmessen i Lillestrøm 7. - 8. januar, og sier ingen behøver å være nervøs for å snakke med ambassadørene.

– Ingen spørsmål er dumme. Vi forsøker å svare på alt vi blir spurt om, men husk at jo mer du har forberedt deg i forkant, jo mer kan du få ut av å snakke med oss.

Sjansen er god for at du treffer på en ambassadør som studerer ved den samme campusen, altså studiestedet, du ønsker å studere ved.

– Da kan du for eksempel få vite mer om selve campusen, om studentboligene du kan søke på, hva ting koster og hvordan studentlivet ved studiestedet er.

Silje Marie Bøe Gudmundsen på utdanningsmesse på Lillestrøm for USN. foto.

LES OGSÅ: Camus? Studiepoeng? Les hva alle de rare universitets- og høyskolebegrepene betyr.

Spør om studentlivet

Universitetet i Sørøst-Norge har i alt åtte ulike campuser og over 150 ulike årsstudium, bachelor- og masterprogram.

Ambassadørene du treffer på messene kan hjelpe deg med å finne mer informasjon om de ulike studieprogrammene våre.

– Veldig mange som har besøkt oss her på messa i Lillestrøm har hatt spørsmål tilknyttet opptakskrav, snittet for å komme inn på studiene og om det er mye praksis. Slike spørsmål kan vi finne svaret på for deg, samtidig kan du også lese om dette på våre nettsider i forkant, forteller Gudmundsen.

Hun oppfordrer også alle til å gjøre seg opp noen tanker om hvilken type hverdag ved siden av studiene de kunne tenke seg.

– Min erfaring er at de fleste vil oppleve at det tidvis er utfordrende å være student. For meg har et godt studentmiljø og sosialt liv ved siden av studiene betydd veldig mye i disse periodene. Vi ambassadører kan fortelle deg om livet på campusene, om hvordan det sosiale tilbudet ved studiestedene er, om fadderuka, og om vi for eksempel har studentkro og foreninger du kan bli med i.

Kerim Vehabovic på utdanningsmesse i Lillestrøm for USN. foto.

LES OGSÅ: Er det noe du lurer på det å studere ved USN. Sjekk vår nettside med ofte stilte spørsmål.

Tenk over interesser

Gudmundsen kommer også med et siste råd.

– De fleste som oppsøker standen vår på eget initiativ har konkrete spørsmål om studier vi tilbyr og om campusene studiene befinner seg på. Men om du er usikker på hvilke studier eller jobber som passer for deg, kan du gjerne tenke litt over dine interesser før du besøker messa, så kan vi se om vi har noen studier som treffer på disse.

I videoreportasjen under gir USNs karriererådgiver Guro Johansen deg råd om hva du bør tenke igjennom før du velger deg en høyere utdanning. Videoreportasjen ble produsert da vi fortsatt het Høgskolen i Sørøst-Norge, men rådene er fortsatt like aktuelle i dag.

Her møter du USN på utdanningsmesser i 2019

• Lillestrøm: 7.-8. januar
  • Halden: 10.-11. januar
  • Kristiansand: 14.-15. januar
  • Sandefjord: 17.-18. januar
  • Stavanger: 21.-22. januar
  • Bergen: 24.-25. januar
  • Ålesund: 28.-29. januar
  • Trondheim: 31. januar og  1. februar
  • Tromsø: 7.-8. februar
  • Oslo: 13.-14. februar

Messetips

• Gjør forarbeid: Bli kjent med studietilbudet vårt og våre ulike campuser. Notér alt du lurer på.
  • Snakk med studentambassadørene: På vår messestand møter du studenter som strekker seg maksimalt for å besvare dine spørsmål og gi deg en god forståelse av hva det innebærer å ta utdanning hos oss. Benytt denne muligheten.
  • Smi mens jernet er varmt: Erfaringene fra utdanningsmessa har forhåpentligvis satt i gang en tankeprosess rundt studievalg. Besøk nettsidene våre når du kommer hjem fra messen, og les mer om de studiene som ligger ditt hjerte nærmest.