Vis studievalg

Får 15 nye studieplasser

studenter i datalab. illustrasjonsbilde

Høgskolen i Sørøst-Norge får tildelt 15 nye studieplasser innen IKT.

Tekst: Ragne B. Hvidsten
Foto: Tine Poppe

Det er utdanningsinstitusjoner som har mulighet til å opprette nye studieplassene allerede til høst som har fått tildeling. Regjeringen har tildelt 250 nye studieplasser på landsbasis. Høgskolen i Søsts-Norge (HSN) har fått 15 av disse, hvert år i fire år.

Se IKT studier ved HSN

Tildeling til campus Bø, Ringerike og Vestfold

- Vi setter stor pris på tildelingen av nye studieplasser og vil øke opptaket til høsten på bachelorutdanningen i informasjonssystemer på campusene Bø, Ringerike og Vestfold og årsstudiet i Bø. I tillegg skal deler av plassene brukes til et nytt masterstudium som er under utforming, sier hans Anton Stubberud, dekan for Handelshøyskolen ved HSN.

- Samlet innebærer tildelingen 60 nye studieplasser innen IKT de fire neste år og vil styrke Handelshøyskolens studietilbud og FoUI-virksomhet innen fagområdet de neste årene, sier han.

Kompetansebehov innen IKT

– Det er et stort behov for økt kunnskap og kompetanse i IKT på alle områder i samfunnet framover. Derfor har regjeringen sammen med Venstre og KrF bestemt at vi skal oppskalere antall studieplasser innen IKT raskt, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Nasjonal tildeling av nye studieplasser innen IKT

Institusjon

Nye IKT-studieplasser fra   høsten 2017

Norges   teknisk-naturvitenskapelige universitet