Ferske ingeniørstudenter møttes

Førsteklasseingeniører samlet på Tjøme

19-20 september var alle førsteklasseingeniører fra campus Vestfold og campus Kongsberg samlet for faglig og sosialt opplegg på Tjøme.

Tekst og foto: Inger Lene Solheim

- Jeg synes seminaret var godt gjennomført. Det var motiverende å høre de eksterne foredragsholderne fortelle om de spennende bruksområdene for linjene vi studerer! Jeg ble kjent med mange nye både fra Vestfold og fra Kongsberg, forteller student Ørn Even Hynne.

Ørn Even Hynne var godt fornøyd med seminaretFakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag arrangerte et 2 dagers seminar med eksterne foredragsholdere, bedriftspresentasjoner og faglig påfyll i idylliske omgivelser på Tjøme. Over 200 studenter og ansatte deltok.

På programmet var det også satt av et kurs om hvordan forbedre studieteknikken.

Hynne har allerede tatt i bruk flere av teknikkene.

-Første dag etter seminaret lagde jeg meg en tidslinje for alle fagene for å få bedre oversikt over hva som skal gjøres når. Jeg kommer også til å lage meg mer detaljert ukeplan for hver uke, slik at jeg disponerer tiden min best mulig.

ForVei fra Universitetet i Oslo holdt ulike øvelser hvor studentene skulle fylle ut et skjema for å bevisstgjøre og forbedre samarbeid og kommunikasjon (Diversity Icebreaker). ForVei står for forberedende veiledning for studenter ved fakultetets studieprogrammer. ForVeis hovedmål er fornøyde studenter som trives og mestrer studiesituasjonen.

Ilan fra UiO engasjerte studentene