Vis studievalg

- Fordi vi er stolte av studiet

Fredrik og Huy er to av årets studentambassadører
F.v. optikerstudent Huy og ingeniørstudent Fredrik.

Fredrik og Huy er to av årets studentambassadører, som skal møte studiesøkere på utdanningsmesser og skolebesøk. - Stolthet er grunnen til at vi stiller.

Tekst og foto: Jan-Henrik Kulberg

Ingeniørstudent Fredrik og optikerstudent Huy er på opplæringsdag sammen med et tretti-talls ambassadører fra hele HSN.  Snart skal ambassadørene reise land og strand rundt og besøke utdanningsmesser fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

- Viktigst for meg er gleden over å få andre til å bli interessert i studiet mitt.  Jeg har en stor lidenskap for fagfeltet mitt optometri,  som gjør at jeg har veldig lyst til at andre skal få vite om det.  Dessuten har jeg alltid likt å snakke med mennesker, jobbe med mennesker og ta del i andre menneskers liv, sier optikerstudent Huy.

Han har også måttet lære seg mye om resten av studietilbudet ved HSN, men visste allerede mye:

- Det som er så bra på campusen min, er at vi studentene blir kjent på tvers av fag og fakulteter.  Det gjør at jeg har en kjennskap til skolen, sånn at jeg kan fortelle om den til andre. Jeg tror jeg kan representere alle andre linjer like godt som optometri.

Fredrik tar en bachelor i mikro- og nanosystemteknologi, og har allerede reist rundt til skoleklasser med roboten RoTo som er et pågående studentprosjekt.

- Jeg likte å snakke med ungdom, og i tillegg føler jeg at HSN ikke kommer like godt frem som NTNU innen mikro- og nanosystemteknologi, selv om vi er ledende innenfor dette.  Derfor er en sterk motivasjon for meg å få flere til å bli interessert i å studere det samme som meg.

Fredrik kom fra Forsvaret og søkte restplass, og ble egentlig overasket over at han ikke hadde hørt om studietilbudet på HSN.

- Nå er det mikro, men det blir jo bare mer og mer nano.  Alt blir stadig mindre og samtidig mer komplisert.  Vi trenger flere ingeniører og jeg vil fremme studiet mitt og gjøre HSN mer kjent.

Fredrik og Huy er to av årets studentambassadører.  FotoFredrik og Huy om:

Hva slags ambassadør skal jeg være?

Huy: - Jeg skal være meg selv, men gå litt ut av komfortsonen, og vise at studentene på HSN tør å ta litt sjanser.

Fredrik: - Jeg ønsker å vekke nysgjerrigheten, fordi jeg selv alltid ønsket å finne ut av sånt som jeg ikke skjønte.

Beste med studiet mitt?

Huy: - Kompetansen til foreleserne og engasjementet til fakultetet.  Det er inspirerende, og studentmiljøet er helt utrolig.

Fredrik: - Veldig mye hands on.  Du har forelesning på mandag, og lab på tirsdag i akkurat det samme.  Du får prøvd ut veldig mye av det du lærer.  Det er en veldig grei måte å lære på.

Ambassadør-gjengen:

Huy: - Alle ambassadørene her er motiverte, og klare til å vise hva HSN er god for.

Fredrik: - Vi er klare til å headhunte de beste hjernene.  Alle er genier i seg selv, det mener både jeg og Einstein.

Begge:  En sterk motivasjon for alle er å rekruttere flere til yrket vårt i fremtiden, også er det jo stilig at vi kommer til å få eksamenspapirene våre fra et universitet.

Fakta:

Alle studenter ved HSN kan søke om å bli ambassadører.

Det blir gjennomført jobbintervjuer, og de ambassadørene som blir ansatt går igjennom et opplæringsprogram.

Engasjement, motivasjon og ønske om å hjelpe ungdom med studievalget er viktige egenskaper for en studentambassadør ved HSN.

Alle ambassadørene er nåværende studenter på HSN.  Noen av dem var ambassadører i fjor også, men de fleste er nye.

Ambassadørene jobber med utdanningsmesser, skoleturné, besøk på VGS og vil styre mye av innholdet på den nye Snapchat-kontoen til HSN.