– Foreldet fjellvett

Bilde av jente med ski og staver i solskinn.
Foto: iStock

Høyskolelektor André Horgen kritiserer de nye fjellvettreglene og har formulert en regel han mener kunne utgjort en livreddende forskjell.

De fleste som omkommer i vinterfjellet dør som følge av skred. Høyskolelektor André Horgen mener det er uansvarlig av gruppen som står bak de reviderte fjellvettreglene å ikke gi klarere råd om bratt frikjøring i fjellet.

I en kronikk hos Utemagasinet skriver han at Den Norske Turistforening (DNT) og Norges Røde Kors Hjelpekorps (NRKH) ikke har erkjent at det finnes en «elefant i rommet», og at denne «elefanten» er terreng brattere enn 30 grader.

Horgens forslag til formulering som kunne inngått i fjellvettreglene er «Unngå terreng brattere enn 30 grader på lagdelt vintersnø», eller den mindre formanende versjonen «Søk mot terreng slakere enn 30 grader på lagdelt vintersnø».

Les hele kronikken hos Utemagasinet.no