Forsker Grand Prix sendes på TV

HSN arrangerte Forsker Grand Prix for aller første gang i september, men på lørdag sendes showet på TV.

Lørdag 16. desember kl. 16.15 sendes Forsker Grand Prix fra Høgskolen i Sørøst – Norge på NRK2 Kunnskapskanalen.

I høst arrangerte HSN delfinale i Forsker Grand Prix for eller første gang. Det skjedde den 21.  september i Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Ni doktorgradsstudenter stod på scenen og formidlet sin forskning foran dommere og publikum. Og de fikk kun fire minutter på seg. Samtidig ble dette filmet og nå sendes hele showet på TV. Det betyr at den 1 og ½ times lange tv-sendingen vises for hele landet. Forsker Grand Prix fra Sørøst blir også lagt ut på nrk.no i ettertid.

-  Det ligger mye arbeid bak et så stort show som også inkluderer en TV-sending. Kandidatene gjorde en fantastisk innsats og representerer våre doktorgradsprogram på en veldig god måte. Nå gleder vi oss til å vise dem frem til hele landet, sier prosjektleder for Forsker Grand Prix Åsne Håndlykken-Luz.

Line Jansrud var konferansier på Forsker Grand Prix og de ni kandidatene som deltok på FGP var:

•  Ali Hassan: Prosess-, energi- og automatiseringsteknikk (TNM)
  •  Camilla Anker-Hansen: Personorientert helsearbeid (HS)
  •  Elin Kjelle: Personorientert helsearbeid (HS)
  •  Jarle Berge: Økologi (TNM)
  •  Liv Lofthus: Pedagogiske ressurser og læreprosesser (HIU)
  •  Karina Rose Mahan: Pedagogiske ressurser og læreprosesser (HIU)
  •  Karolina Nikielska-Sekula: Kulturstudier (HIU)
  •  Åsve Murtnes: Kulturstudier (HIU)
  •  Prasanna Welahettige: Prosess-, energi- og automatiseringsteknikk (TNM)

Les mer om FGP ved HSN.