Første møte med HSN

Student følger fakkelgang på vei mot inngangspartiet ved Campus Notodden. Foto
Fakler lyste opp og viste vei da studentene ankom HSNs ulike campuser for første gang.

Studentene ble ønsket velkommen til den nye høyskolen av blide fjes og med kaffe og munngodt.

I uke 2 ønsket vi studentene ved alle våre åtte campuser velkommen til Høgskolen i Sørøst-Norge gjennom å myke om morgenkvisten deres bittelitt.

Fakkelganger ledet vei inn til campusene der studentene ble møtt av bugnende fruktfat og breddfulle kaffekanner. Skjenking og servering ble gjort av studenttillitsvalgte og høyskoleansatte, og smilene satt løst.

Bilder fra studentvelkomsten i vårt Flickr-album (flere bilder kommer)

– Åh, dette var en koselig start på dagen, og veldig greit, siden jeg droppa frokosten i dag, smiler Monika Utengen, som studerer sykepleie ved vår campus i Drammen.

Foruten frokosterstatning og kaffepåfyll fikk hun og studiekamerat Camilla Tennøy også med seg hvert sitt refleksbånd med HSN-logo.

Forandring fryder

– Foreløpig har ikke fusjonen betydd all verdens forandring for meg. Vi må forholde oss til nytt navn, logo og nettsted, men ellers er vel alt ved det gamle, og det er jeg godt fornøyd med, sier sykepleiestudent Tennøy.

Sykepleierstudentene Monika Utengen og Camilla Tennøy poserer med HSN-refleks og bananer. Foto

De har like fullt tro på at forandring fryder, og at fusjonen vil slå godt ut for studentene:

– Som sykepleierstudent er det vanskelig eller umulig å skulle bytte studiested midt i utdanningsløpet. Nå blir det mer samkjøring i Buskerud, Telemark og Vestfold, og det er bra. Og så blir det kult å studere ved et universitet etter hvert, sier Utengen.

– Kjempestas

Godsakene ved Campus Drammen ble servert av blant andre Studentsamskipnadens boligkonsulent, Jonas Blindheim, og leder i studentstyrerådet for Fakultet for helsevitenskap, Kristin Werner.

– Det er kjempestas å få stå her og møte flokken på denne måten. Det er mange fjes jeg ikke har sett på lenge og en glitrende mulighet for å treffe nye, sier Blindheim, og vinker inn flere studenter.

Praten gikk livlig over fruktbordet, og enkelte studenter ankom formodentlig noe forsinket sine forelesninger.

– Som nyfusjonerte er det mye å prate om, og Studentsamskipnadene i våre fylker har jo også fusjonert, pluss at de har fått nye lokaler her på Papirbredden i Drammen. Mye å glede seg over, med andre ord, sier Werner.
Studentsamskipnadens boligkonsulent i Drammen, Jonas Blindheim, og leder i studentstyrerådet for Fakultet for helsevitenskap, Kristin Werner, serverer frukt. Foto

– Gir gode muligheter

Også på våre øvrige campuser var det topp stemning og fruktsukker- og koffeinhøye studenter. Her et glimt fra vår campus i Porsgrunn:

– En ny høyskole er spennende og gir gode muligheter for fremtidige studenter. Selv er jeg masterstudent og kommer kanskje ikke til å merke så mye til det, men jeg vil gjerne ha et universitetsstempel på vitnemålet mitt, sier en fruktmomsende Lena Weber, som tar mastergrad i Energy and Environmental Technology ved vår campus i Porsgrunn.

På Notodden var det også usedvanlig mange smil til å være mandag morgen:

– En kjempefin start på dagen. Vi føler oss godt tatt imot ved HSN, sier tredjeårsstudent Anne Myhren, som til daglig holder til ved Campus Drammen, men også har valgfagundervisning ved vår campus på Notodden.