Gjør studentoppgaven til levebrød

Med seilduk som bakteppe skal gründerne Marianne Hernes og Marius Borg-Heggedal finne nye bruksområder for solceller. Foto av de to
STUDENTOPPGAVE: Fleksible solcellepaneler på myk duk er bachelor-oppgaven til Marianne Hernes og Marius Borg under deres ingeniørstudier på Høgskolen i Sørøst-Norge.

Tekst og foto: Jan Erik Hvidsten,  Vestviken24.no

De to nyutdannede maskiningeniørene fra Høgskolen i Sørøst-Norge etablerer i disse dager firmaet Tarpon Solar AS.

Stokke-mannen Marius Borg-Heggedal har bakgrunn som seilmaker, mens Tønsberg-kvinnen Marianne Hernes har hatt en fascinasjon for produktutvikling etter en del yrkesaktive år i sportsbransjen.

Tor Egil Holmsen fra Stokke er også med på  gründerlaget. Hans oppgave er å holde orden på penger og administrasjon.

Trioen jakter også på egnede lokaler for bedriften. Foreløpig har de ikke bestemt hvor i Vestfold de vil etablere seg.

Studieoppgave

Det hele begynte på høyskolen, der Marianne og Marius samarbeidet om deres felles bacheloroppgave. Innovasjonsfirmaet Viking Development Group har også hatt en finger med i spillet. Kristiansand-firmaet kjøpte seilmakeriet til Marius i Sandefjord, og ville se om det lot seg gjøre å integrere fleksible solcellepaneler i seilduk.

Dette er et utdrag fra en artikkel hos Vestviken24.no.  Les hele artikkelen her.