Grensesprengende ingeniørdag

Barnehagebarn lager slim.  Foto
- Se, vi lager slim!

Over 200 entusiastiske tiendeklassinger og barnehagebarn besøkte HSN i Porsgrunn på ingeniørdagen. Elefant-tannkrem, slim og kjempesåpebobler skapte begeistring.

Tekst og foto: Håvard Kleppa

«Grensesprengende teknologi» var tema for årets Ingeniørdag ved HSN som en del av .

Verden står overfor store utfordringer med klima og energi i tillegg til mangel på ren mat, vann og medisiner. HSN vil vise hvor vesentlig ingeniørene og teknologien er for å møte disse utfordringene.

Entusiastiske skoleelever og barnehagebarn fra hele Grenland fylte høyskolen denne dagen.  De ble vist rundt i grupper og fikk blant annet se hvordan man lager biogass, hvordan man renser drikkevannet og hvordan man koker vann uten å varme det.

Jenter lager bil. Foto

Lovordene haglet fra tiendeklassingene Rebecca og Hanne fra Siljan som laget sin egen el-bil:

- Med teknologiske fag kan vi bruke fantasien og lage ting. Det er nytt og spennende, og det blir aldri kjedelig.

Også elever fra Heistad var fornøyde – og kunne tenke seg å studere på HSN, selv om det er litt tidlig å velge studier allerede i tiendeklasse:

- Det er mye å velge mellom her. Dagen er absolutt interessant og det frister å velge ingeniørfag, mente de.

Klikk på bildet under for bildegalleri!

Grensesprengende ingeniørdag

Ingeniørdagen ble arrangert for attende gang, og kommer i stand med god hjelp fra interesseorganisasjonene Tekna og Nito i tillegg til flere lokale virksomheter.

Hensikten er å bygge nettverk mellom bedriftene og studentene i tillegg til å vise skole-elever i regionen hvilke studietilbud som finnes i Porsgrunn.