- Har ikke sett niqab i skolen

Kvinne i Niqab. iStock/Paolo Toffanin
Foto: iStock/Paolo Toffanin

HSN-forskere er kritiske til tankesmien Agendas mye omtalte policynotat om integrering, der niqab i skolen blir omtalt.

I en kronikk skriver Hein Lindquist og Tony Burner ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap blant annet:

"For ordens skyld, har vi aldri vært vitne til at noen elever eller lærere har brukt niqab i skolen. Og det er dette vi mener er bekymringsfullt: At et policynotat om integrering måtte nevne slike eksempler og få situasjonen til å framstå som prekær.

De skriver også:

"Jo mer politikere og mediene setter søkelyset på et så marginalt problem som overhodet mulig – på grensen til et ikke-problem i skoler og barnehager – jo mer framstår det som et faktisk problem som må løses. Her gjør utvalget egentlig «problemet» en bjørnetjeneste.

Enda mer uforståelig er påstanden om at hijab i barneskolen er uønsket og bør hindres gjennom nasjonale retningslinjer."

Kronikken er skrevet sammen med kollegaer ved HiB og HiOA, og publisert hos Drammens Tidende, Dagsavisen og Bergens Tidende.

Les kronikken på dt.no