Headhuntet til kunstforening

Bilde av Kaisa Breiland

Etter sommerjobb på den renommerte sommerutstillingen i Seljord ble Kaisa Breiland bedt om å ha koordinatoransvar for sommerens utstilling.

Tekst: Helle Friis Knutzen

Kaisa (26) er student på bachelor i kulturledelse ved campus Bø. I fjor hadde hun sommerjobb på kunstutstillingen i Seljord. Både på studiet og i jobben gjorde hun så godt innntrykk at sjef og styreleder Torhild Grøstad og hennes foreleser og styremedlem Bente Støa begge ba henne om å ta koordinatoransvaret for årets sommerutstilling:

Jublende glad

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk en epost med spørsmål om jeg hadde lyst på mere ansvar for Seljordutstillingen. Det er en drømmejobb for en kunstinteressert kulturstudent som bor i Seljord!

Jobben er svært variert. Breileid skal blant annet ha ansvar for drift og innkjøp til galleributikken, ansette sommervakter, planlegge det store åpningsarrangementet, søke om kulturstøtte og ikke minst alle informasjonsoppgavene knyttet til et slikt arrangement.

Kompetansen jeg trenger

- Jobben passer som hånd i hanske til det vi har lært på bachelorstudiet i kulturledelse. Vi har lært om arrangementsplanlegging, søknadskriving og informasjonsarbeidet i emner som kulturprosjektledelse, kommunikasjon og kreativitet, publikumsutvikling og innføring i økonomi og markedsføring.

Den kompetansen jeg har fått i de to første studieårene er midt i blinken for den jobben jeg skal gjøre for kunstutstillingen.

Det samme tenkte Torhild Grøstad, styreleder for kunstforeningen og Kaisas tidligere sjef:

-  Kaisa har akkurat en slik bakgrunn som Seljord kunstforening ønsker. Vi fikk et veldig godt inntrykk av personen Kaisa da hun jobbet for oss i fjor. Hun var flink og samarbeidet godt. Når hun i tillegg har utdanning i kulturledelse hvor hun har valgt å fordype seg i samtidskunst og kultur for barn og unge så var det ikke rart at vi kontaktet henne og tilbød henne koordinatoransvaret for sommerutstillingen.

Nye og unge impulser

For Seljord kunstutstiling er det også viktig å få nye og unge impulser, slik Kaisa bringer med seg.

Grøstad forteller at mange kunstforeninger i Norge har blitt lagt ned:

- Det er mange årsaker til det. Vi håper at Kaisa kan komme inn som et friskt pust i egen organisasjon.

Styremedlem

Kaisa Breiland er også valgt inn som nytt styremedlem i Seljord kunstforening. Hun fikk forespørsel om hun kunne tenke seg å ta på seg styreledervervet, men valgte i første omgang å takke ja til koordinatorstillingen.

Bli student på HSN

Kunne du tenke deg å få en karriere i musikkbransjen, museum og gallerier, eller jobbe med kulturformidling for barn og unge? På HSN kan du lære mer om sammenhengene mellom kultur, språk, samfunn og historie.  Se hele studieoversikten her.

Om sommerutstillingen i Seljord

Sommerutstillingen i Seljord er en årlig kollektivutstilling som viser samtidskunst. Årets utstilling er den 49ende i rekka. Utstillingen starter vanligvis 1.juli og er åpen til andre uka i august.

Utstillinga 2017 har arbeidstittelen SPOR - forstått som for eksempel spor en trykkplate, som spor i fortid og framtid, eller som å gå i andres spor.

Utstillingen er på Kunstlåven i Seljord. Den ble bygget om fra fjøst til galleri i 1991 og har 17 utstillingsrom på tilsammen 1000 m2 utstillingsareal. Alle rommene har mer eller mindre beholdt sin opprinnelige form og er derfor svært ulike, både i størrelse og utforming.

I år er følgende kunstnere invitert

• Ellen Karin Mæhlum
  • Terje Roalkvam
  • Shwan Dler Qaradaki
  • Jadwiga Podowska
  • Marit Lyckander
  • Martine Linge
  • Kristin Skrivervik
  • Bente Sætrang
  • Åsmund Haukelidsæter
  • Ingrid Haulelidsæter
  • Vanna Bowles
  • Andrea Lange
  • Mandana Moghaddam
  • Bertil Greging.

Seljord kunstutstiling har et eget kunstnerisk råd som kuraterer sommerutstilingen hvert år.