Hele Bø lager VIKO

Vikoleder Stine Bakke

Når studentene ved campus Bø arrangerer VIKO 2018 er hele Bø med. Det er vikoleder Stine Bakke svært glad for.


Når studentene arrangerer VIKO 2018 så er hele Bø med på laget. Mange av de 23 arrangementene er lagt til kafeer og utesteder i Bø, og det mener Stine Bakke er viktig.

- Det bidrar til å skape et godt forhold mellom studenter og fastboende. Vi føler oss velkommen og vi inviterer også de unge i Bø med på våre arrangementer. 

Alle skal med

Når Stine Bakke sa ja til å være vikoleder, så var det for å bidra til at VIKO i enda større grad enn før skulle ha arrrangementer som passer for alle.

- Jeg er veldig opptatt av å inkludere alle – uansett. Vi har prøvd å lage et program der studenter på alle studier i Bø skal finne noe de kan glede seg til å være med på. Spesielt har vi lagt vekt på å inkludere studenter som ikke ønsker å drikke alkohol. Vi har laget et program med en balanse mellom store festarrangementer på Kroa og alkoholfrie arrangementer som kaffekurs, foredrag, komikershow og to litt annerledes idrettsaktivitetsdager. Vi har fått på plass et bredt program som vi får mye skryt for. Det er hele vikostyret stolte av.

Lykkepromille og Marius Løken

I år har vikostyret valgt å legge inn to foredrag blant vikoarrangementene.

- Vi ønsket å gjøre noe i VIKO som hadde fokus på oss som studenter, på skolen og som samtidig var lærerikt og ga noe som alle kunne ta med seg videre.  

Foredragene ved Lykkepromille er bra fordi de snakker på en bra måte om studenter og deres forhold til alkohol. Bø er kjent i Norge for å ha et godt studiemiljø og det vil vi fortsette med. 

Vikostyret ønsket også å gi studentene noe som kunne virke motiverende før studiestart. Marius Løken overlevde det såkalte Halloweendrapet i 2011. Med utgangspunkt i sin sterke historie forteller Marius om enkle grep for hvordan man kan snu hverdagen i sin favør. 

Boblefotball, frokostrave og nattvolleyball

Det er bra å leike og røre litt på seg og det er det god anledning til under VIKO. Blant annet inviterer de til frokostrave med gratis frokost "for å få en kickstart på uka". Boblefotball og nattvolleyball er litt annerledes idrettsturneringer som studentidrettslaget i Bø arrangerer. Stine forteller at det er mange som gleder seg til å spille fotball inne i store bobler.   

Bendik, Comet Kid og temafester 

Ingen VIKO uten store konserter og temafester. I år kommer Bendik og det blir ønskereprise med Comet Kid. Piratfest er en av temafestene, det synes styret passet godt for en generasjon som er vokst opp med Pirates of Caribbean.

Afterski og Afterafterski-party en den faste avslutningsfesten neste lørdag. 

Mental helse for barn og ungdom

Viko har de siste årene samlet inn penger til en veldedig organisasjon. I år har de valgt å gi penger til organisasjonen Mental helse for barn og ungdom. 

 - Vi ville støtte en organisasjon som jobber fnor ungdom. I vikostyret er vi veldig opptatt av alle skal ha det bra, at vi studenter skal ta vare på oss selv, og at vi tar vare på hverandre. 

 

Fakta

Viko i Bø arrangeres i år for 23. år på rad. Styret og de frivillige inviterer til like mange arrangementer. På VIKOs facebookside kan du se hele programmet.