Her får du hjelp til å studere på nett

Bilde av student med laptop og bok.
Illustrasjonsbilde

Nå har alle studenter blitt nettstudenter. Det er en ny situasjon for mange. For å hjelpe studentene har USN laget en egen nettside på intranettet, min.usn.


Siden "Så ble jeg nettstudent - hva gjør jeg nå?"  inneholder oversikt over kurs, informasjon om digitale verktøy og tips til deg som har blitt nettstudent. 

Den skal være et sted alle studenter kan gå for å finne teknisk hjelp. Hjelp til å strukturere deg i en ny studiehverdag, og informasjon om hvem du kan kontakte hvis du trenger en annen type hjep enn den du finner på siden. 

– Det er stor pågang hos studieveiledere og fagansvarlige nå. Alle hjelper så godt og raskt de kan. Vi oppfordrer studenter til å søke generell informasjon på min.usn og fagspesifikk infomasjon i canvas. Vi lager nå mange webinarer med hjelp for nye nettstudenter, og på nettsiden som lanseres i dag vil man finne god hjelp til det å være nettstudent, sier studiedirektør Vibeke Bredahl.

Ønsker innspill

Stine Bergman Olsson ved Avdeling for utdanning og studiekvalitet og Hanne Viken ved eDU har sammen med kommunikasjonsavdelingen laget nettsiden.

– Når så mange plutselig har blitt nettstudenter, så vet vi at dette er krevende for flere. Vi ønsker derfor å lage en samleside for å hjelpe studentene med informasjon og opplæring i det å være nettstudent.  

Er det noe du savner på sidene så blir vi veldig glad for tips om dette. Vi ønsker å utvikle siden sammen med studentene våre. Ta kontakt med stine.bergman.olsson@usn.no eller kommunikasjon@usn.no

Informasjonssider for studenter

Her er noen av de viktigste stedene du finner informasjon for deg som student: 

eDU

eDU står for enhet for Digitalisering og Utdanningskvaliteter og er et ressurssenter for  digital læring. 

De tilbyr nå ekstra mange digitale kurs om nettundervisning både for studenter og for forelesere.