Her kan du korona-teste deg

Illustrasjon: Korona

USNs åtte campuser ligger i åtte ulike kommuner. Kommunene har igjen ulik praksis for testing av koronavirus. Her følger en oversikt over hva du må gjøre dersom du har symptomer som kan skyldes koronavirus.

I alle tilfeller må du ta kontakt først, for så å få en time for testing.

Oversikt over hvordan de ulike kommunene håndterer korona-testingen:

Campus Bø

Ved symptomer ringer du kommunens koronatelefon 35 05 93 59 for å avtale tid for testing. Der kan du også få råd og informasjon. Du kan avtale testing uten henvisning av lege.

Teststed: Test-teltet ved Frivilligsentralen i Bø (Stasjonsvegen 4)

Informasjon om koronatesting i Midt-Telemark kommune

Campus Drammen

Dersom du mistenker at du er smittet av korona må du ringe 32 04 60 00 (hver dag mellom 08.00-22.00) for å avtale tid for testing.

Teststed: Parkeringsplassen ved Fylkeshuset i Drammen

Informasjon om koronatesting i Drammen kommune

Campus Notodden

Studenter på campus Notodden kan ringer kommunens koronatelefon på 91 10 93 36. Helsepersonell vil vurdere om det er aktuelt å teste deg. Telefonen er åpen på hverdager kl 09.00-14.00.

Teststed: Brannstasjonen, Merdevegen 12E, 3676 Notodden

Informasjon om koronatesting i Notodden kommune

Campus Porsgrunn

Studenter og ansatte ved campus Porsgrunn kan ringe 913 89 392 for testing. Telefonen er betjent mandag til fredag kl. 8-15.

Teststed: St. Hansåsen lokalmedisinske senter, Jønholt Terrasse 30, 3922 Porsgrunn (følg skilting)

Informasjon om koronatesting i Porsgrunn kommune

Campus Kongsberg

Bestilling av time for koronatesting skjer ved legevakta på telefon 32 86 68 10. Telefonen er bemannet mandag til fredag 08.30–11.00 og 12.00–15.00. Du kan også bestille time for testing på nettet.

Teststed: Parkeringsplassen til Kongsberghallen. Adresse Numedalsveien 80, 3617 Kongsberg. Følg skilting fra krysset ved Kiwi Numedalsveien.

Bestill test for koronavirus på Kongsberg kommunes hjemmeside

Campus Rauland

Ta kontakt med Vinje legekontor på telefon 35 06 25 00 dersom du har mistanke om å være smittet av korona .

Teststed: Vinje legekontor, Vinjevegen 212, 3890 Vinje

Informasjon om koronatesting på Rauland/Vinje kommune

Campus Ringerike

Smittevernkontoret ved Helsekontoret i Ringerike tester på hverdager. Ring 941 40 707 på hverdager mellom kl. 09.00-14. 30. Hvis det haster med å få testet deg, må du ta kontakt med legevakten i helgen.

Teststed: Familiens Hus (i bakgården), Storgaten 13, 3510 Hønefoss

Informasjon om koronatesting i Ringerike kommune

Campus Vestfold

Du kan avtale test uten henvisning fra fastlege, og det er gratis å ta testen. Når du har bestilt test vil du motta en SMS med oppmøtetidspunkt.

Teststed: Legevakten i Horten, Harald Pedersensgate 9, 3184 Horten

Bestill test for koronavirus på Horten kommunes hjemmesider

Syns du det er vanskelig å vite om du skal teste deg?
Da kan du ha nytte av tjenesten Koronasjekk på helsenorge.no