HSN-innovasjon på Herøya

HSN flytter inn på Herøya. Vil bygge sterkt innovasjons nettverk.

Samarbeid mellom Telemark Fylkeskommune, Høgskolen i sørøst-Norge og inkubatormiljøet Proventia, her representert ved fra venstre Geir Morten Johansen, Fylkeskommunen, Mari Kallåk, Høgskolen og Jørn Roar Bamle fra Proventia. Foto

Tekst og foto: Siri Krohn-Fagervoll

Studentene skal ta jobben, når HSN nå går inn i en offensiv satsing sammen med blant annet inkubatormiljøet Proventia på Herøya, og Telemark fylkeskommune.  Målet er å  løse konkrete problemstillinger i arbeidsliv og samfunn.

Allerede på plass

HSN vil forsterke entrepenørskapsbølgen med å tilby bedrifter og virksomheter student-team som kan løse konkrete problemstillinger.

Et internasjonalt  verktøy kalt Demola skal bidra til å øke antall samarbeidsprosjekter mellom studenter, arbeidsliv og samfunn.

HSNs prosjektkoordinator Mari Kallåk er allerede på plass i inkubasjonsmiljøet Proventia på Herøya.

- Vår nisje er problemløsning. Tverrfaglige studentteam, i første omgang studenter fra helse – og sosial, ingeniør og handelshøyskolen, skal løse reelle utfordringer som kan bli produkter og tjenester med betydning, både for verdiskaping og samfunnsutvikling, forteller Kallåk.

Innovasjons-børs

Reelle problemstillinger og utfordringer som søker nye løsninger skal møte kompetente student-team.

- Vi satser på å lage en slags innovasjonsbørs, åpen og enkel for alle parter. Når virksomheter legger ut problemstillingene på nett som studentene kan søke på, da har vi lykkes, sier Mari Kallåk engasjert.

Fra sitt kontor i Herøya Industripark er hun i full sving med å få på plass forretningsplan og kunderelasjoner til oppstart for studieåret våren 2017.