HSN-studenter på Eliaden

HSN studenter på Eliaden.  Gruppebilde av tre studenter.
HSN-studenter på Eliaden. Disse dataingeniør-studentene fra campus Vestfold presenterte bachelorprosjektet sitt. På bildet: Pål Bommen Tønder, Pål-Eirik Alm Andersen og Jens Walter Nordal. Foto: Anne Marie Hagen Blichfeldt

HSN var godt synlig på landets største elektromesse Eliaden, med tre stands på messeområdet.

- For HSN er Eliaden et naturlig sted å være for å profilere spesielt ingeniørstudiene våre, der mange av studentene har bakgrunn med fagbrev og fra yrkeslivet, sier seniorkonsulent Anne M. Blichfeldt som har deltatt flere år sammen med studentene.  Hun reiste inn i år også, sammen med studenter fra Telemark.  I år deltok også seks studentgrupper fra ingeniørutdanningene i Vestfold.

På Eliaden treffes mange lærlinger som kan tenke seg en videre utdanning etter at fagbrev er bestått.  Blichfeldt sier det også er stor interesse for HSN-studentene blant næringslivet som er representert på messen.

Interesse for studentprodukt

For Pål, Pål-Eirik og Jens, som alle går siste semester på dataingeniørstudiet på campus Vestfold var Eliaden et positiv opplevelse. De fikk mye oppmerksomhet og interesse for sitt bachelorprosjekt som ble vist frem. Prosjektet studentene har jobbet med det siste halve året, er å lage en ny digital plattform som både studenter og fagpersonale skal kunne benytte seg av i studiet.  Studentene har tatt utgangspunkt i egne erfaringer, og laget en løsning der studenter kan få alt av informasjon de trenger i studiet, i tillegg til å kunne kommunisere både med faglærer og medstudenter.

Indago SB var invitert til Eliaden.  Foto: Anne Marie Hagen Blichfeldt.
Indago SB var invitert til Eliaden, mer med studentene Petter Øverland og Øyvind Knutsen. Foto Anne Marie Hagen Blichfeldt

Studentbedriften Indago

Studentbedriften Indago består av fem elkraftstudenter fra Porsgrunn, som alle har bakgrunn som elektrikere. De har som første studentbedrift stand på Eliaden, og ser på messen som en markedsføringsarena for sitt nyutviklede produkt. Produktet vil halvere tiden det tar for en elektriker å lokalisere umerkede sikringer og stikkontakter. 8. juni er det NM for studentbedrifter, og Indago har tatt med seg mye god erfaring og tilbakemeldinger fra Eliaden som kan komme godt med i dette mesterskapet.

- Eliaden har vært gulleroten vår helt siden vi inngikk samarbeidet med Nelfo forrige semester, sier studentene i Indago SB

De har akkurat skrevet inkubatoravtale med Proventia, og er midt i prosessen med å etablere eget AS. Målet er at produktet deres skal nå markedet i løpet av første kvartal 2017.

Sponset plass

- Vi ble sponset med egen standplass på Eliaden av Nelfo Telemark og det gikk langt over forventingene, sier daglig leder Per Egil Ekroll

Han forteller at de håpet på relativt gode tilbakemeldinger ettersom utviklingsarbeidet er gjort i samarbeid med elektrobedrifter, men at responsen fra bransjen på Eliaden var bedre en de noensinne hadde drømt om.

- Det var over 140 ulike elektrofirmaer som skrev seg opp på interesselister og ønsket pristilbud. Dette med en liten stand på ca 2.5 kvadrat. Produktet høstet mange fine kommentarer på både funksjon og design.  Årets Eliade var den største de har hatt, og for oss med stand i hovedhallen (Hall D), merket vi dette godt. Det var en stødig strøm med mennesker innom standen hver dag.  Det var en utrolig lærerik prosess og erfaring vi tar med oss videre. Vi vil gjerne takke Nelfo og HSN som har gjort dette mulig for oss.  Alt i alt sitter vi igjen med en utrolig positiv opplevelse og en bekreftelse på at arbeidet vi har gjort virkelig er etterspurt, sier Ekroll.

Eliaden

Eliaden er Norges største elektromesse med over 300 utstillere og totalt mer enn 19000 besøkende i løpet av tre dager.

Studentbedriften Indago fra HSN var spesielt invitert til å delta av arrangørene.

Her er artikkel om Indago på Eliaden i Elmagasinet (ble delt ut til alle utstillere)