Hyllest til kunnskapen og håndverket

Guro Øyahals og Lotte Solvang
Faglærerstudentene Guro Øyahals (nærmest) og Lotte Solvang bruker tegneveggen under Åpen Dør 2016 ved campus Notodden

Publikum møtte et imponerende utvalg studentarbeider, under det årlige tredagers arrangementet "Åpen Dør" ved campus Notodden.

Tekst og foto: Per Magnus Holtung

Alt som ble presentert holdt solid håndverksmessig og kunstnerisk standard. Publikum fikk også høre foredrag og kunne benke seg rundt catwalk’en til moteshow.  Og ikke minst fikk de møte engasjerte HSN-studenter.

Se flere bilder fra arrangementet (Flickr)

- Her lærer du å bli den læreren du ønsket deg, sier to av faglærerstudentene, Guro Øyahals fra Røyken og Lotte Solvang fra Ålesund.

- Og Notodden passer meg også perfekt, legger Lotte til. - Jeg ønsket ikke å studere i en altfor stor by, men likevel i en by passe langt hjemmefra.

Mesteparten av klasserom, prosjektrom og verksteder var i tatt i bruk til Åpen dag-arrangementet. Overalt ble publikum vinket inn og tatt imot av studentene som fortalte om sine produkter og studier.

I et av de store prosjektrommene var veggene dessuten dekket med tegnepapir, og der også publikum ble invitert til å utfolde seg.

Men det var studentenes egne arbeider som dominerte.

Morgendagens håndverkskompetanse

Kombinasjonen av både skikkelig håndverk og kunnskap ble også understreket av Dag Oppen Berntsen fra Forskningsrådet, en av foredragsholderne.

- Morgendagens innovasjon er tuftet på dagens grunnforskning og morgendagens håndverkskompetanse, sa han.

- Det må vi ikke glemme oppi alle våre praktiske tilnærminger. Praktisk i betydningen at alt skal være anvendelig med én gang – nå!, la han til.

Studentene arrangerte

Bak årets arrangement sto studentene ved Institutt for forming og formgiving ved Høgskolen i Sørøst-Norge. I utstillingene under Åpen Dør presenterte de arbeider innen tekstil, metall, tegning, tre og maling.

Åpen Dør ved studiestedet Notodden har vært arrangert nesten årlig i over 30 år.