Idrettselever inntok HSN

Karianne Øvreås og Jørgen Tingstad, begge elever ved idrettslinja ved Ringerike VGS.  Foto

HBK-spillerne Jørgen Tingstad (16) og Karianne Øvreås (17) ønsker begge å ta utdannelse parallelt med satsing på en karriere innen fotball.

Tekst og foto: Knut J. Meland

Sammen med over 600 idrettselever fra Buskerud besøkte de campus Drammen, og hørte idrettskjendisene Molly Pettit og Clas Brede Bråthen fortelle om livet som HSN-studenter.

– Det er ikke lett å ri to hester samtidig, men jeg er i alle fall motivert til å prøve, sier Karianne Øvreås (17), elev ved idrettslinja på Hønefoss VGS og aktiv som fotballspiller på Hønefoss ballklubb (HBK).

Hun ønsker å jobbe som fysioterapeut ved siden av fotballen.

-  Gleder meg til å studere

Medelev Jørgen Tingstad (16) sparker også for HBK og deler Øvreås’ drøm om en karriere på fotballbanen, men ikke uten en høyere utdanning å kunne falle tilbake på.

– Jeg gleder meg til å studere. Psykologi virker særlig fristende og er dessuten et fagfelt man kan bruke innen mange områder, sier han.

Begge fikk stort utbytte av dagen på HSN:

– Det var godt å se at høyskolen er fleksibel og villig til å tilrettelegge for at også idrettsutøvere med tette trenings- og kampprogram skal kunne følge undervisningen. Det lover godt, sier Øvreås.

Trente med Aamodt

HSN, i samarbeid med Buskerud idrettskrets (BIK), inviterte samtlige elever ved idrettslinjene ved Buskeruds videregående skoler til en real oppladning til skisprinten i Drammen onsdag 3. februar.

Før de i overkant 600 elevene, pluss et kobbel av lærere, ble loset over i et eget område for å overvære sprinten, var de invitert til Drammenshallen, der alpinlegenden Kjetil André Aamot gjennomførte og ledet alle gjennom en basistreningsøkt. Etterpå leverte langrennsløper Oddbjørn Hjelmseth et inspirerende foredrag om allmennhelse og verdien av god søvn og sunne matvaner.

Etterpå bar det over til campus Drammen, der det ble servert gratis lønsj pluss to høyrelevante foredrag holdt av høyskolens mer profilerte studenter: sportssjef på hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, og racingsjåfør og tv-personlighet Molly Pettit.

Kunnskapstørst skihoppsjef

Bråthen tar for tiden HSNs videreutdanning innen prestasjonsledelse, en kompetanseheving som alle trenere og ledere på hopplandslaget nå skal gjennom.

– Vi kan ikke basere en hel nasjons stolthet på skråsikker uvitenhet. Det blir veldig sårbart. Vi har som mål å være verdens beste, og da kreves det kunnskap, for det er kunnskapen som skal skape utøverne med den beste kompetansen, sa Bråthen til forsamlingen.

Racingsjåfør og tv-personlighet Molly Pettit har studert ved HSN siden 2012. Hun har fullført årsstudium i Sport & Event Management og tar nå et bachelorgradsstudium i Økonomi og ledelse. foto

Fulgte drømmen

Molly Pettit har forvandlet sin hobby til en profesjonell karriere som racingsjåfør i Norge på ganske få år. Hun deltok i sitt første norgesmesterskap i 2009 og i fjor ble hun en del av det danske laget Racing Factory. Hun er også kommentator i fjernsynet og scenevant foredragsholder. Samtidig med alt dette tar hun bachelorgrad i økonomi og ledelse ved HSN.

– Jeg synes det er veldig bra at høyskolen tilrettelegger for sånne som meg som har ambisjoner og planer om flere ting samtidig. Hvert semester må jeg vurdere hvor tungt jeg kan gå inn i studiene, og jeg har møtt et veldig fleksibelt system her på HSN og fantastiske veiledere, med stor forståelse for min situasjon, sier Pettit.

Hun fortale elvene om den den lange veien fram til suksess og de tunge takene og tøffe valgene hun ble stilt overfor.

– Å følge en drøm gir mye motivasjon. Du får mye ut av det og det er lettere å stå på og jobbe hele dagen, og det gjør at jeg klarer å trene selv om jeg ikke har lyst, fortalte hun.