IT gir jobbmuligheter

 Hamta Roshan, Erlend Hall, Tomas Bråten og Ole Martin Helgesen tar bachelor i IT og informasjonssystemer.  Foto
F.v: Erlend Hall, Hamta Roshan, Tomas Bråten og Ole Martin Helgesen.

- Bra jobbmuligheter og en trivelig campus, sier disse IT-studentene på campus Ringerike.


Tekst, foto og video: Jan-Henrik Kulberg

Hamta Roshan, Erlend Hall, Tomas Bråten og Ole Martin Helgesen tar bachelor i IT og informasjonssystemer.

Erlend (2. klasse)

- Jeg har alltid likt programmering, og det er gode jobbmuligheter etter studiet.  Jeg ville gjerne bo i en mindre by. Oslo ble litt stort.  Er veldig fornøyd så langt.  Studiet har en god retning mot arbeidslivet, og de fleste fagene er veldig relevante. Vi lærer blant annet om web, applikasjoner, organisasjon og ledelse og teamarbeid.

Hamta (1. klasse)

 - Jeg har også studert markedsføring, og styrer nok mest mot å jobbe innenfor systemutvikling og prosjektledelse.  Jeg har alltid hatt en stor interesse for velferdsteknologi, og derfor ville Sykehuspartner vært et perfekt sted å jobbe etter at jeg er ferdig med å studere .  Dette var et riktig valg for meg.  Jeg har fått internship/praksisplass ved IT-enheten i Ringerike kommune. Jeg bare ringte dem, og spurte, og nå jobber jeg frivillig der.  Det gir meg en fin erfaring.  

 

 

Ole Martin (2. klasse)

- IT har alltid interessert meg.  Jeg er interessert i programmering, men også i det som kommer først, det som handler om å gjøre gode analyser og kartlegginger.  Det er spennende å lærer om hvordan man bygger opp et system.  IT er så mye mer enn programmering. Det er veldig mye man må ta hensyn til, dersom man skal bygge opp et system

Tomas ( 2. klasse)

- Jeg har jobbet i mange år tidligere, men måtte bytte yrke og får støtte av NAV gjennom ordningen med arbedsavklaringspenger.  Jeg er veldig fornøyd med å ha fått den muligheten, og trives med IT-studiet.  Jeg er nok mest interessert i det som handler om prosjektarbeid, prosjektledelse og systemutvikling, sikkert fordi jeg har studert økonomi tidligere og hatt flere lederjobber.