Jobber med mikro-nano-master i California

Studenter og veiledere. Foto
Per Kristian og Bikash gjør lab-delen av oppgavene sine hos professor Kirk Shung ved Resource Center for Medical Ultrasonic Transducer Technology. HSN-professor Lars Hoff (nr. 2 f.v.) er studentenes veileder..

Per Kristian og Bikash gjør deler av master-oppgaven i mikro- og nanosystemteknologi hos verdensledende forskningsmiljø i California.

Per Kristian Bolstad og Bikash Chaudhary gjør lab-delen av oppgavene sine hos professor Kirk Shung ved Resource Center for Medical Ultrasonic Transducer Technology.

Her bygger de ultralyd-transdusere for svært høye frekvenser (20 MHz)

De er basert på et design som Per Kristian og Bikash har utviklet ved campus Vestfold.

- Det har vært en unik opplevelse å utveksle til University of Southern California. Selv om det er travelt er det gøy å forske sammen med kloke hoder i en lab i toppklassen. Dagene går stort sett til å jobbe med masteroppgaven. Selvsagt trenger man et lite avbrekk av og til! Da slapper vi av i sola eller farter rundt i Los Angeles på sightseeing og shopping, sier Per Kristian Bolstad til usn.no.

Kan "se" inn i kroppen

- Slike transdusere benyttes i medisinsk diagnose for avbildning av små strukturer, altså der vi ønsker høy oppløsning i bildene, men ikke trenger å se så dypt. Viktige anvendelser er undersøkelse av øyet, huden og brukt på katetre inne i blodårer, for måle å blodstrømmen og undersøke veggene til blodårene, forteller veilederen deres, professor Lars Hoff ved HSNs Institutt for mikrosystemer.

Mikro-nano master i California

Utdanning næringslivet trenger

Han retter en stor takk til Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU)   som finansierer dette, og gir studentene og Hoff muligheten til å samarbeide med et topp internasjonalt forskningsmiljø i solfylte California.

- Ultralyd-teknologi er viktig for regionen vår. Vi har verdensledende bedrifter i Horten, som utvikler og benytter ultralyd-systemer for forskjellige anvendelser. HSN satser på å utdanne studenter innen ultralydteknologi til nytte for denne industrien, forteller en entusiastisk Lars Hoff.

Ultralydbedrifter i Horten

•    GE Vingmed Ultrasound. Medisinsk diagnose, spesielt avbildning av hjertet og blodstrøm

•    Kongsberg Maritime. Sonar og ekkolodd for avbildning og undersøkelser i havet.

•    Medistim AS. Undersøkelse av blodårer under kirurgi.

•    FFI, Karljohansvern. Deteksjon og kommunikasjon under vann.

Mikro- og nanosystemteknologi på HSN

Visste du at HSN har et av de ledende fagmiljøene i landet innen mikro- og nanosystemteknologi.  Høyskolen er med i Norwegian Centre of Expertice (NCE) Micro- and Nanotechnologyi Horten.

Norge har i dag 14 sterke NCE-klynger med bedrifter som hevder seg innenfor sine felt i det globale markedet.  Dette er den eneste innen feltet Mikro- og nanosystemteknologi.

Klyngen består av nesten 30 forskningsmiljøer og bedrifter i Horten-regionen som utvikler og produserer micro- og nanateknologi.

Ta mikro- og nanosystem-utdanning på HSN

Bachelor i mikro- og nanosystemteknologi

Master i mikro - og nanosystemteknologi