Karrieredag med student-regi

Studenter som arrangerer Karrieredagen i Porsgrunn. Foto
Fornøyde arrangør-studenter. F.v: inger Johanne Rogn (leder), Kristine Elise Solberg og Thomas Berg Iversen.

42 bedrifter deltok på Karrieredagen i Porsgrunn onsdag 3. februar. I år hadde studentene full regi, og gir overskuddet til barneavdelingen ved Sykehuset Telemark.

Tekst og foto: Ingvild Gjone Sildnes

42 bedrifter fra store internasjonale selskaper som Statoil og Kongsberggruppen til mindre selskap fra underleverandørindustri og prosjektering var tilstede på Karrieredagen.

Porsgrunnsfirma på jakt

Goodtech er et nasjonalt firma med 400 medarbeidere i Norge, Sverige og på Åland. 25 av disse har kontor i Porsgrunn, og de var på jakt etter tre nye medarbeidere.

I forrige uke arrangerte de pizzakveld for avgangsstudenter på fakultet for teknologiske fag, og 35 studenter møtte opp. Selv om de får mange erfarne søkere til stillinger som de lyser ut, så er de opptatt av å ansette nyutdanna.-

- Av de fem siste ansettelsene vi har gjort så er 4 fra høgskolen. Vi ønsker oss en god miks av nyutdanna og erfarne, og jeg regner med at vi får kommer til å ansette HSN – studenter i denne runden. Personlig egenskaper i tillegg til motivasjon er viktig, forteller Jan Meen som er regionaldirektør ved Goodtech.

Birgitte Melkild og Torgeir Tjønntveit er tidligere HSN- studenter og jobber nå i Goodtech. De deltok også på stand.

Trenger en slik dag

Leder av Telemark Offshore, Trygve Rinde, åpnet dagen sammen med leder av Karrieredagen i Porsgrunn Inger Johanne Rogn. Dette var første gang studentene hadde totalansvar for Karrieredagen .

- Dette har vært en suksessfull og spennende dag og forhåpentligvis er gode kontakter dannet. En slik dag trenger både bedriftene og vi studenter, avsluttet Inger Johanne som sammen med styret og en rekke hjelpere har jobbet med å booke bedrifter og planlegge Karrieredagen i lang tid.

Studentene tok i år en liten sum for hver stand, og overskuddet skal de gi til barneavdelingen ved Sykehuset Telemark.