Klare for studentrevy i Drammen

Denne gjengen er klar for studentrevy i Drammen.  Foto: Revystudentene.
Denne gjengen er klar for studentrevy i Drammen. Foto: Revystudentene.

- Finnes det noe mer irriterende enn folk som tar heisen opp EN etasje på campus, spør inspisient Christine Øien og revysjef Marie Andersen i drammensstudentenes revygjeng.

Tekst: Jan-Henrik Kulberg

Revyen «Sykt student» er den tredje i rekken, og spilles på Drammens Teater like over påske.

- Vi har skrevet sketsjer siden høsten, og det handler om situasjoner som folk kan kjenne seg igjen i, forteller de to jentene fra Østfold, som har blitt kjent via Studentsamfunnet.

Christine kommer fra Moss, og tar årsstudium i Event & Sports Management, mens Marie kommer fra Sarpsborg og går første året på HSNs barnehagelærer-utdanning.

- Vi har laget rundt tjue sketsjer.  En av dem handler om en som står i heisen på campus, og har en dialog for seg selv.  Hvor sur blir man ikke av folk som fyller opp heisen for bare å kjøre opp en etasje liksom.  Vi har nok dratt den litt langt, men det skal jo være morsomt.  Et annet nummer handler om det å være under tjue, og ikke komme inn på noe utested i Drammen.  Hvor ensom føler man seg ikke når alle vennene går inn.  Den sketsjen blir veldig bra.  Vi ler i hvertfall.

F.v: Revysjef Marie og inspisient Christine er klare til å innta Drammens Teater etter påske.  Foto: Jan-Henrik Kulberg

F.v: Revysjef Marie Andersen og inspisient Christine Øien er klare til å innta Drammens Teater etter påske.  Foto: Jan-Henrik Kulberg

Mye stress - men verdt det

Rundt tjue studenter er med i gruppen, og de gjør alt selv.  Halvparten av dem var med i fjor, mens resten er nye av året.  Nå øves det for harde livet frem mot premieren på Studiocenen 31. mars.

- Jeg liker veldig godt å være aktiv i studietiden, og siden jeg tar et årsstudium var det bare revyen jeg kunne jobbe med.  Dessuten har jeg en bachelor i kulturprosjekt-ledelse fra før, så det passet bra med revy, sier Christine.

- Jeg synes det er kjempegøy å stå på scenen, og må ha veldig mye å gjøre, fordi jeg lett kjeder meg.  Jeg har vært med på revy før, og vet at det er mye stress, men det er absolutt verdt det, sier Marie.

- Hva ønsker dere at publikum skal sitte igjen med, etter å ha sett revyen?

- De skal spørre seg selv om hvorfor de ikke ble med selvv, og helst tenke at dette var den beste revyen hittil, he, he.  Vi vil at de skal ha en godfølelse når de går ut.  Det skal jo være gøy, og en glad revy.