Kommentar: Bort med økologisk mat!

Erik Tunstad - foto
Foto: Jan-Henrik Kulberg

- Bort med såkalt økologisk mat, vekk med motstand mot GMO og andre teknologiske framskritt. Vi trenger ikke økojåleri – vi trenger føde. Hvis ikke, vil milliarder av mennesker dø, skriver HSNs Erik Tunstad i kommentar hos forskning.no

I kommentaren skriver Tunstad blant annet:

"Dersom vi skal overleve – og med «vi» mener jeg ikke restaurantgjestene på Maaemo, jeg mener Alle: Bort med såkalt økologisk mat, vekk med motstand mot GMO og andre teknologiske framskritt. Vi trenger ikke økjåleri – vi trenger føde. Hvis ikke, vil milliarder av mennesker dø.

Dette er den moralske grunnen til at jeg aldri – Aldri! – kjøper «økologisk» mat. Jeg trenger ikke grisens adresse, jeg kan klare meg uten asparges dyrket hos min søte, gamle nabokone – på et pledd av silke. Jeg får meg ikke til å spise mat som er «sunn» for meg – men som er produsert med en teknologi som i sin ytterste konsekvens – hvis alle skulle bruke den, ikke ville være i stand til å brødfø mer enn halvparten av verdens befolkning."

Les hele Erik Tunstads kommentar på forskning.no

Forskningsjournalist, programleder i radio, høgskolelektor og fagbokforfatter.
Særlig kjent som formidler av evolusjonsteori og biologi i Norge.

Utdannet biolog, og jobber som høgskolelærer.

Arbeidet mange år i NRK. Var radiojournalist og programleder i programmet "Verdt å vite".

Fra 2002 var han første fagredaktør for nettstedet forskning.no.
Var redaktør i forskning.no inntil han i 2009 gikk over til en stilling som høgskolelektor i naturvitenskap ved Avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Vestfold.

En av initiativtakerne til stiftelsen av organisasjonen Skepsis, og redigerte foreningens tidsskrift med samme navn mellom 1991 og 2002.