Kronikk: Skiforbundet har sviktet Johaug

Skiforbundet
Copyright: Norges Skiforbund

Organisasjonens manglende evne til å lære har ført henne ut i uføre, skriver høgskolelektor i organisasjonsfag Karl Johan Gloppen i denne kronikken hos forskning.no


I kronikken skriver Karl Johan Gloppen om forholdet mellom enkeltmennesker og organisasjoner, og hvorfor det er så viktig med organisasjonsutvikling. Han understreker at organisasjoner som ikke lærer, har vanskelig for å utvikle seg til det bedre.

"Etter mitt syn er det organisasjonen som har sviktet Johaug. Symbiosen har slått sprekker. Organisasjonens manglende evne til å lære har ført henne ut i uleilighet – det hjelper lite om legen tar sin hatt og går, at ledelsen setter alle kluter til for å finne svakheter i egen virksomhet.

En skade som kunne ha vært unngått, kaster en mørk skygge over en organisasjon som burde stått høyreist med rak rygg og solet seg i glansen av utøvernes gode prestasjoner. I stedet blir det dryge runder med skittentøyvask, lange møter om hvem som er syndere og hva som kunne ha vært gjort annerledes."

Les hele denne kronikken hos forskning.no