Kunnandi inntar campus Kongsberg

Kunnandi Kongsberg - gruppebilde
Kunnandi Kongsberg: F.v: Jane Freeman (Systems engeneering), Hanna Stølen (Økonomi og ledelse), Hanna Hultqvist (Økonomi og ledelse), Bilal Ahmad (Økonomi og ledelse), Cristina Gòmez I(nternasjonell student), Jacqueline Mcmanus Ampong (Økonomi og ledelse), Temor Qismat (Økonomi og ledelse) Kristine Skjøtskift (Økonomi og ledelse). Ikke tilstede: Håkon Lykke (Fagskolen Tinius Olsen). Foto: Privat

Den studentdrevne bedriften Kunnandi Consulting AS ved HSN har nå opprettet et nytt kontor på Kongsberg med 9 håpefulle konsulenter.


Tekst: Jan-Henrik Kulberg

Kunnandi har i flere år tatt oppdrag for næringslivet på Ringerike, der hovedkontoret ligger, og i fjor ble det etablert avdeling ved campus Drammen. 

Nå står altså Kongsberg for tur.  En ledergruppe er på plass, og vi møtte avdelingsleder Hanna Hultqvist og personalansvarlig Jacqueline Mcmanus Ampong på Krona (campus Kongsberg). 

Startet ungdomsbedrift

- Vi måtte gjennom en vanlig intervjurunde for å få disse jobbene, forteller de to økonomi-studentene.   Begge to har allerede ledererfaring gjennom jobbene de har ved siden av studiene. 

- Jeg solgte inn meg selv på erfaringen fra å starte en ungdomsbedrift innen sosialt entreprenørskap på videregående.  Der fikk jeg oppleve prosessen med å være i en nystartet bedrift.  Dessuten er jeg assisterende skiftleder på Mc Donalds i Oslo, forteller Jacqueline.  Hun mener det er en nyttig erfaring å klare å skille mellom rollene man har når man er på jobb, og livet utenom.  

- Vi er jo studenter og venner, men samtidig må vi ha klare roller og ansvarsfordeling i Kunnandi hvor vi skal levere produkter til kunder som betaler, sier hun. 

F.v: Avdelingsleder Hanna Hultqvist og personalansvarlig Jacqueline Mcmanus Ampong.

F.v: Avdelingsleder Hanna Hultqvist og personalansvarlig Jacqueline Mcmanus Ampong. Foto: Jan-Henrik Kulberg

Jobbet seg oppover

Hanna har hatt flere forskjellige funksjoner ved Lampeland Hotell i Flesberg kommune, og betegner seg selv som strukturert. 

- Jeg har jobbet meg oppover fra café og gatekjøkken og opp til resepsjonist.  Det er en jobb med mye ansvar.  Jeg tror det er en fordel at jeg har erfaring med ledelse, når jeg nå skal lede Kunnandi på Kongsberg. 

- Hva blir første oppgave for dere?

- Det er Karrieredagen 8. november, som vi er i full gang med.  Som vanlig er den en del av Teknologidagene og vi samarbeider med Kongsberg Næringsforum.   Temaet blir «Nye takter, nye tider» og vi har startet med å sende ut invitasjoner til bedrifter denne uken.  Etter sommeren blir det mer fokus på å hente inn kunder, og da tenker vi å ansette en egen prosjektansvarlig også i ledelsen.  I tillegg til oss to, består ledelsen nå også av leder for Karrieredagen. 

Ønsker flere konsulenter

Hanna og Jacqueline understreker at Kunnandi Kongsberg er åpen for alle studenter ved campus Kongsberg.  De konsulentene som allerede er på plass, kommer fra Bachelor i økonomi og ledelse, Master i Systems Engineering og Fagskolen Tinius Olsen. 

- Det er et bra studentmiljø her på Kongsberg og et godt samhold.  Vi søkte disse jobbene fordi vi vil få en god erfaring gjennom å bli med i Kunnandi, og sånn er det med konsultentene også.  Du får en erfaring i tillegg til studiet, som gjør overgangen til yrkeslivet enklere, og dessuten tar det seg bra ut på CVen. 

 

Les også denne reportasjen om Kunnandi Drammen

Kunnandis hjemmeside:  kunnandi.no

Kunnandi Kongsberg

Ble etablert i februar 2016 , med økonomi-student Hanna Hultqvist som avdelingsleder. 

Er en underavdeling av Kunnandi, som har hovedkontor ved campus Ringerike. 

Kunnandi drives av studenter, og tilbyr tjenester som en vanlig bedrift, med ansatte konsulenter.

Avdelingen på Kongsberg har foreløpig 9 konsulenter, og har som første prosjekt å arrangere Karrieredagen 8. november. 

Et viktig mål med Kunnandi er å kombinere teori med praksis, slik at studentene har et fortrinn når de skal ut i arbeidslivet.