Lek og lær med luft og lyd

Eksperiment med luft og vibrasjon

Popup store Tønsberg er i gang, og 13 elever fra integreringsklassen på Træleborg skole var først ut.

Tekst og foto: Inger Lene Solheim

Første dag handler det om hvordan luft og vibrasjon kan skape lyd. Nagam og Shahl er ivrige etter å få et sugerør til å fungere som en fløyte. De synes dagen er veldig gøyal og lærerik.

Nagram og Shahl jobber konsentrert

- Vi er et av ti regionale sentere som mottar støtte fra Kunnskapsdepartementet. Formålet er å spre interessen og forståelsen for realfag, forteller Thomas Hansen fra Du-verden sjøfartsmuseum + vitensenter.

Popup Store Tønsberg er et nytt og spennende samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Sørøst-Norge, Tønsberg kommune og Tønsberg Sentrum, som vil vare fra uke 36 til 47. De to første ukene tilhører Øvre Langgate 71 Du-Verden Sjøfartsmuseum + vitensenter, lokalene vil holde åpent fra kl 17.30 - 20.00 for publikum. Her kan familier med barn leke seg kreativt med elektronikk.

Studenter fra 3.året på Bachelor i økonomi og ledelse ved HSN, med spesialisering i innovasjon og entreprenørskapsledelse, vil blant annet forske på innovasjon i varehandel i Vestfold.

I etasjen under sitter 24 ungdommer og programmerer en robot. Elevene får et oppdrag og skal bygge en robot ved hjelp av lego, og skal styre denne via et program på PC.

Ev3 robot