- Manglende sikring av Slottet kan være lovbrudd

Jarle Løwe Sørensen - skjermdump
Skjermdump fra NRK.

- Manglende sikring av Slottet kan være lovbrudd, sier høgskolelektor Jarle Løwe Sørensen til NRK Dagsrevyen.

NRK Dagsrevyen tok opp sikkerheten ved Slottet i sin sending 21. april, i forbindelse med at en psykisk ustabil for noen uker siden klarte å kjøre en varebil helt opp til Slottet.

I en rapport fra 2014 var ønsket å redusere denne muligheten.  Men fortsatt er det ingen fysiske hindringer som kan stoppe biler.

Høgskolelektor Jarle Løwe Sørensen ved HSNs Senter for Beredskap og integrert krisehåndtering har lang bakgrunn som sikkerhetsrådgiver i politiet.  Han mener manglende sikring av Slottet kan være brudd på lovverket.

- Hvis det er gitt klare anbefalinger som ikke er fulgt opp, vil man i ytterster konsekvens snakke om lovbrudd. I lys av hva som skjedde 22. juli, er symboleffekten  av å klare å kjøre en bil så tett opp til Slottet uheldig, sier Løwe Sørensen til NRK.

Se innslaget på NRK Dagsrevyen