Masterstudier gav fast jobb

Henriette Breien og Gro Sørgaard Gartland.  Foto: Ringerikes Blad/Anette Marcelle Hallquist.
Klare for yrkeslivet etter fem års masterstudier på Hønefoss. F.v: Henriette Breien og Gro Sørgaard Gartland. Foto: Ringerikes Blad/Anette Marcelle Hallquist.

Henriette og Gro går fra fem års studier ved campus Ringerike til faste jobber på Hønefoss. - Masterstudiet har gjort oss strukturerte.

Tekst: Jan-Henrik Kulberg

- Midt i blinken for meg, sier Gro Sørgaard Gartland, som skal jobbe med markedsføring og salg hos SparMax.  Med burde hun være godt rustet for jobben.

- Jeg hadde veldig lyst til å jobbe i Hønefoss, fordi jeg trives så godt, og ville bli boende her, sier Namsos-jenta som har brukt mye av tiden utenom studiene på hest. Hun representerer Norge i student-VM i sprang- og dressurridning i sommer.

Henriette Breien fra Hønefoss har tatt , og hun starter som revisormedarbeider hos Ernst&Young i august.

- Det var helt klart drømmejobben. Det er et stort firma, med gode karrieremuligheter, og som nyutdannet gir det en trygghet med tanke på egen kompetanseutvikling. Jeg har tenkt til å bli i Hønefoss, og det var derfor et stort pluss for meg å få jobb ved et lokalt kontor, sier Henriette.

Samlet en festkomité

Fredag 24. juni arrangerte de avslutning for medstudentene på Sundvolden Hotel, med vitnemålsutdeling og slekt og venner tilstede.

- Vi ville ha en ordentlig avslutning, så vi samlet en festkomité med jenter som det er litt tak i, sier de to med et stort smil.  De fikk med seg Linda Thorud, Stine Knudsen og Ingebjørg Halvorsen.

Milepæl i livet

- Dette er jo stor en milepæl i livet. Vi er ferdig med skolegangen, og det føles som det største vi har oppnådd så langt.  Både foreldrene og besteforeldrene mine kom fra Trøndelag, og det var mye dress og bunad.  Jeg synes vi har lov til å være litt stolte av oss selv, og tror nok mange foreldre og besteforeldre syntes det var stas også.  Det var fint å få dele det med dem, og med alle vi har blitt kjent med de siste årene, sier Gro.

Vokst gjennom studietiden

Begge to har tatt hele utdanningen sin ved campus Ringerike.  De startet som bachelorstudenter på det som het HiBu, var innom HBV og avslutter med master fra HSN.  Og det er ikke bare høyskolen som har forandret seg.  De har vært gjennom en prosess selv også.

Å være strukturert, ha gode forberedelser til forelesning og gode arbeidsrutiner underveis, er oppskriften deres på å gjennomføre en master.  Gro har vært tillitsvalgt i fem år og sittet i studentrådet, mens Henriette har vært med i studentenes konsulentselskap Kunnandi, der hun var med på å arrangere Karrieredagen. I tillegg har hun vært representant for masterutdanningen på karrieredager ved de andre campusene til HSN, for å opplyse bachelorstudenter om mulighetene og fordelene ved å gjennomføre en masterutdanning.

Gruppebilde av masterstudentene som er ferdig på Ringerike.  Foto: Ringerikes Blad/Anette Marcelle Hallquist.

Ikke en dans på roser

I talen de holdt på avslutningen la de ikke skjul på at det har vært noen tøffe tak underveis:

- Studiet har gitt oss en stor faglig bredde, noe som gjør oss velegnet til mange forskjellige type stillinger. Vi har nå muligheten til å jobbe med leder- og resultatansvar i spennende stillinger, svært mange steder i samfunnet.

- Det har vært mye hard jobbing, og mange fortvilte øyeblikk. Spesielt kan vi nevne de noe omfattende hjemmeeksamenene i metodefagene, som skapte mye frustrasjon, men med teamarbeid og pågangsmot var det overkommelig å nå målet til slutt.

Vennskap - en styrke

De fortalte om hvordan fellesskapet og det gode miljøet på campus ble en hjelp under studiene.

- Vi har jobbet sammen, vært fortvilet sammen, ledd sammen og hatt det morsomt sammen. Ikke bare på skolen, men også på utsiden. Det har vært fester, hytteturer, julebord med mer. Dette er noe som er svært viktig for at man skal klare å gjennomføre et masterstudie - for det er ikke alltid like lett til tider. Da er det fint å ha venner man kan spørre og at man kan hjelpe hverandre.  Flere av oss har det siste året vært heldige å få egne kontorer på skolen, og det har blitt mange hyggelige studieavbrekk rundt kaffemaskinene, med Fjordland-middager og skravling. I løpet av de årene vi nå har hatt på skolen har vi knyttet bånd, med venner som vi kommer til å holde kontakten med også nå når vi uteksamineres. Derfor kan vi si at masterstudiet ikke bare har gitt oss en solid utdannelse, men også venner for livet.

Slik studerer du smart - Gro og Henriettes beste mastertips.

Finn en rytme og studieteknikk som passer for deg.  Ikke fortvil, det tar gjerne litt tid.

Det er få forelesninger på master ettersom studiemodellen er samlingsbasert, så mye av tiden styrer man selv. Derfor er det viktig å være strukturert mellom forelesningene.

Ikke slurv med eksamensforberedelsene. Start tidlig, og jobb godt med notatene dine.

Masterstudiet krever mye teamarbeid, og det kan være motiverende å jobbe sammen med medstudenter under forberedelsene. Det er mye god hjelp i å snakke om stoffet, diskutere, og hjelpe hverandre.

Engasjer deg i studentaktiviteter utenom studiene.  Det gir erfaring, venner og nettverk.

Ta master på HSN

Høgskolen i Sørøst-Norge har solide mastere innen økonomi, ledelse og innovasjon. Se studieoversikten her.