Norge bør tilby flere og bedre pakkereiser

Bilde av skiturister i fjellet.  Foto iStock/silkfactory
Foto: iStock/silkfactory

Det er et stort potensial for å få flere utenlandske turister til Norge hvis reiselivsbransjen tilbyr flere pakker, ifølge en rapport fra Høgskolen i Sørøst-Norge og Agderforskning.

Mange oppgir at de syns det er mer oversiktlig økonomisk å kjøpe norgesferie som en pakke. Det gjelder spesielt for turister som ikke har vært i Norge før, eller som ikke er så erfarne med å planlegge reiser selv.Marit G. Engeset - foto

– Potensialet for å få mer salg er klart til stede ved å satse på å utvikle attraktive pakker, sier førsteamanuensis Marit G. Engeset ved Høgskolen i Sørøst-Norge til forskning.no.

Hun har gjort studien sammen med Ellen K. Nyhus ved Agderforskning.

De fleste som ordner deler av reisen på forhånd, bestiller overnatting og transport før de drar, mens aktiviteter og opplevelser sjeldnere blir forhåndsbestilt.

Denne teksten er hentet fra forskning.no.  Les hele reportasjen her